Double chocolate: Μπάρες πρωτεΐνης με λευκή και σκούρα σοκολάτα

Ένα σούπερ σοκολατένιο σνακ με έξτρα δόση απόλαυσης και πρωτεΐνης.

Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι ένα από τα πιο εύκολα και πρακτικά σνακ που μπορείς να έχεις πάντοτε μαζί σου, ώστε να μην παραλείπεις κανένα ενδιάμεσο γεύμα. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή φαγητού πριν ή μετά την προπόνηση, όπως επίσης και μια ξεχωριστή αφορμή να προσθέσεις περισσότερα γραμμάρια πρωτεΐνης στο διατροφικό σου πρόγραμμα. Φυσικά, η homemade εκδοχή τους είναι συχνά προτιμότερη από εκείνες που κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς όταν εμπλέκεσαι στην διαδικασία παρασκευής, γνωρίζεις ακριβώς την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις.

Η παρακάτω συνταγή για μπάρες πρωτεΐνης, εκτός από σούπερ απολαυστική λόγω της προσθήκης λευκής και σκούρας σοκολάτας, είναι εμπλουτισμένη με φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, δύο πολύτιμες ουσίες με αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες παρεμποδίζουν την οξείδωση των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Τα εν λόγω αντιοξειδωτικά συστατικά εμπεριέχονται στην σκόνη κακάο, που αποτελεί βασικό υλικό για τις double chocolate μπάρες πρωτεΐνης.

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1 scoop σοκολάτα vegan σκόνη πρωτεΐνης
1/3 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
2 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
Πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Στρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά και έπειτα βάζουμε το μείγμα στην φόρμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. Όταν έχει παγώσει αρκετά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια σε σχήμα μπάρας.

Διάβασε επίσης: Μια διαφορετική granola με ρυζογκοφρέτες από τη διατροφολόγο