Μύθος οι "υγιεινές" μπάρες πρωτεΐνης: Γιατί τελικά δεν κάνουν και τόσο καλό στην υγεία μας

Η μέση μπάρα πρωτεΐνης περιέχει 5–10 γραμμάρια λίπους, 25–35 γραμμάρια υδατάνθρακες και 5–10 γραμμάρια φυτικών ινών.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, δύο δρομείς αποστάσεων αναμείγνυαν βιταμίνες,
πίτουρο βρώμης, πρωτεΐνη γάλακτος και σιρόπι καλαμποκιού στην κουζίνα τους,
δημιουργώντας στην ουσία τις πασίγνωστες πλέον μπάρες πρωτεΐνης.

Σήμερα τις βρίσκουμε παντού, σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, γυμναστήρια, και η
κατανάλωσή τους έχει επεκταθεί πολύ πέρα από τους φανατικούς της άσκησης.

Παρουσιάζονται ως υγιεινά σνακ για όταν είμαστε εν κινήσει ή ακόμα και ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής, σε αντικατάσταση γευμάτων, για αδυνάτισμα κτλ.

Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι ένα δημοφιλές σνακ που έχει σχεδιαστεί για να είναι μια βολική πηγή διατροφής. Πολλοί τα απολαμβάνουν επειδή είναι ένας γρήγορος τρόπος για να προσθέσουν πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά σε έναν πολυάσχολο και δραστήριο τρόπο ζωής.

Δες περισσότερα στο thetoc.gr