Ατομικό cheesecake σε 1' και άλλες 4 συνταγές για να απολαύσεις τις ζουμερές φράουλες

Ζουμερές και αρωματικές, αυτή την εποχή οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους.

Ζουμερές και αρωματικές, αυτή την εποχή οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους. Η Ρένα Γάλλου, διαιτολόγος - διατροφολόγος (nomorediet.gr), μας δίνει ιδέες για να τις απολαύσουμε σε διάφορες εκδοχές τους. 

Ατομικό cheesecake σε 1'

1 αβγό
3 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. γάλα

Σε ένα ατομικό φορμάκι (όχι μεταλλικό) βάζεις το αβγό και το τυρί κρέμα  και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα και ανακατεύεις ξανά καλά. Βάζεις για 1 λεπτό στα μικροκύματα. Ξεφορμάρεις και περιχύνεις με γλυκό του κουταλιού φράουλα (ή μαρμελάδα φράουλα).

Εύκολο κέικ φράουλα

500 γρ. φράουλες (τα 300 γρ. είναι για γαρνίρισμα και τα 200 είναι κομματάκια για μέσα)
2 αβγά
1 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. λάδι
1 γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
1/4 φλ. χυμός λεμονιού
2 και 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. βανίλια
Μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Ανακατεύεις τα υγρά υλικά σε ένα μπολ. Κατόπιν προσθέτεις τα στερεά και ανακατεύεις μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Μεταφέρεις το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα, από πάνω στρώνεις τις φράουλες σε κομματάκια και από πάνω ρίχνεις το άλλο μισό μείγμα και στολίζεις με τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στη μέση. Ψήνεις στους 200ºC για 50 λεπτά. Σερβίρεις μόλις κρυώσει πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Μοusse φράουλας 

1 φλ. φράουλες
2 κ.σ. ζάχαρη (ή στέβια)
2½ φλ. γιαούρτι 0%
1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 φλ. ζεστό νερό (για να διαλύσεις το ζελέ)

Χτυπάς στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη. Προσθέτεις το γιαούρτι 0% και το στραγγιστό. Διαλύεις το ζελέ στο ζεστό νερό και προσθέτεις. Μοιράζεις σε μπολάκια και αφήνεις στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρεις.

Ρολό μαρέγκα με φράουλες

5 ασπράδια αβγών
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
300 γρ. φράουλες
2 βανίλιες
500 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Φιλέ αμυγδάλου

Χτυπάς τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και στη συνέχεια προσθέτεις το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Απλώνεις το μείγμα απαλά με μια σπάτουλα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και από πάνω βάζεις φιλέ αμυγδάλου. Ψήνεις για 15 λεπτά στους 180ºC πάνω-κάτω. Μόλις βγει, το γυρίζεις ανάποδα, πετάς το χαρτί και αφήνεις να κρυώσει. Στο μεταξύ, ετοιμάζεις την κρέμα χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτεις τις φράουλες σε κομματάκια (κρατάς 5 φράουλες για γαρνιτούρα). Απλώνεις την κρέμα πάνω στην ψημένη μαρέγκα και τυλίγεις προσεκτικά σε ρολό. Από πάνω γαρνίρεις με φράουλες και σαντιγί.

Σαλάτα με φράουλες 

1 μεγάλο μπολ με ρόκα και baby σπανάκι ανάμεικτα
1/2 κεσεδάκι φρέσκες φράουλες
1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
½ αγγούρι σε λεπτές ροδέλες

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΈΣΙΝΓΚ

2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. σιρόπι φράουλας
Αλάτι και πιπέρι
Αμύγδαλα ή καρύδια σπασμένα για το γαρνίρισμα

Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα λαχανικά. Σε ένα μικρό μπλέντερ ή σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι χτυπάς καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Περιχύνεις με το ντρέσινγκ τη σαλάτα, ανακατεύεις και σερβίρεις με τους σπασμένους ξηρούς καρπούς.