Το πιο γρήγορο γλυκάκι: Φτιάξε τα viral cinnamon rolls με τορτίγια

Είναι το ίδιο νόστιμα και πιο εύκολα!

Τα cinnamon rolls έχουν γίνει πραγματικά viral και ειδικά κατά τη διάρκεια των γιορτών, και όχι άδικα! Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη γλυκιά λιχουδιά, γεμάτη αρώματα κανέλας και γεύσεις που σε ταξιδεύουν; Ωστόσο, όσοι τα δοκίμασαν ξέρουν ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ζύμη. Η ζύμη απαιτεί χρόνο και υπομονή, καθώς πρέπει να την αφήσεις να φουσκώσει, κάτι που μπορεί να σε καθυστερήσει αν θέλεις κάτι γρήγορο.

Αν ψάχνεις έναν πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να απολαύσεις cinnamon rolls, έχω την τέλεια λύση για σένα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τορτίγια αντί για ζύμη, και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο, χωρίς όλο τον χρόνο και κόπο της παραδοσιακής συνταγής. Η τορτίγια γίνεται μαλακή και απορροφά όλα τα αρώματα της γέμισης, δημιουργώντας έναν γλυκό πειρασμό που μπορείς να ετοιμάσεις στο πι και φι!

Cinnamon rolls με τορτίγια

Υλικά:

  • 2 τορτίγιες από αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα (χαμηλών λιπαρών)
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό σε κόκκους (ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη)
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Για το γλάσο:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό σε κόκκους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα (εάν είναι απαραίτητο)

Εκτέλεση:

1) Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το κοκκώδες γλυκαντικό και την αλεσμένη κανέλα

2) Απλώνεις 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα σε κάθε τορτίγια και πασπαλίζεις με τη "ζάχαρη" κανέλας

3) Κόβεις κάθε τορτίγια σε 6 λωρίδες των 3 cm η καθεμία. Στη συνέχεια, τοποθετείς δύο λωρίδες η μία πάνω στην άλλη και τις τυλίγεις σφιχτά

4) Τηγανίζεις στον αέρα στους 160°C για περίπου 8 λεπτά ή ψήνεις σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά

5) Για το γλάσο, σε ένα μικρό μπολ χτυπάς μαζί το ελληνικό γιαούρτι με το κοκκώδες γλυκαντικό. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, το αραιώνεις με 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα.

Διάβασε επίσης:

Ρολάκια με φέτα: Φτιάξε σπιτική τη ζύμη με 2 μόνο υλικά!

Cinnamon rolls με τορτίγια και μήλο: Η πιο λαχταριστή παραλλαγή

Cheesecake με αβοκάντο και γιαούρτι