To πασχαλινό τραπέζι μπορεί να έχει το κρέας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως τα ορεκτικά, τα γλυκίσματα και οι πιτούλες που τα συνοδεύουν πολλές φορές κλέβουν την παράσταση. Αυτή η πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι πραγματικά πεντανόστιμη και έχει την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
Δοκίμασέ την!
Πασχαλινή τυρόπιτα
Υλικά
- 700 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά (πρωτοφαντά)
- 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
- 2 πράσα μικρά τρυφερά
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 6 αυγά χωρισμένα ο κρόκος από το ασπράδι
- 1 φλ. γάλα
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. baking powder
- 1 φλ. ανθότυρο
- 2 φλ. φέτα σε τρίμματα
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί
- Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Δες περισσότερα στο themamagers.gr