Είναι παράδοση, και ως γνωστόν στην Ελλάδα οι παραδόσεις τηρούνται ευλαβικά. Το Μεγάλο Σάββατο, αμέσως μετά το "Χριστός Ανέστη” ο Έλληνας αφήνει την Εκκλησία και σπεύδει στο σπίτι για τσούγκρισμα αυγών και τη γνωστή και μη εξαιρετέα μαγειρίτσα. Ένα πιάτο που οι μισοί λατρεύουν και οι άλλοι μισοί σιχαίνονται – όχι δεν υπάρχει μέση λύση για μία σούπα που περιέχει συκωτάκια, εντεράκια και πνευμονάκια -.
Τι γίνεται όμως όταν ζηλεύεις τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της μαγειρίτσας αλλά δεν αντέχεις στη σκέψη ότι θα φας όλα αυτά τα εντόσθια που περιέχει; Μη σκας και σου έχουμε τη λύση. Ή πιο συγκεκριμένα ο αγαπημένος Γαβριήλ Νικολαΐδης σκέφτηκε την τέλεια εναλλακτική και στην προτείνει.
Αντί λοιπόν για μαγειρίτσα... μανιταρίτσα! Ναι φυσικά με αγαπημένα μανιτάρια πλευρώτους και όλη την αγάπη για την παράδοση που περιέχει η αυθεντική σούπα.
Δες τα υλικά που θα χρειαστείς αλλά και το βίντεο με τη συνταγή εδώ.