Πολύ εύκολη συνταγή για το αγαπημένο εκμέκ καταΐφι, που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά το καλοκαίρι!
Συνταγή: Εκμέκ καταΐφι με ελαφριά κρέμα βανίλιας
Υλικά
Κομμάτια: 12
Για τη βάση
- 450 γρ. φύλλο καταΐφι
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
- Για την κρέμα
- 1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
- 90 γρ. κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου
- 160 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο στη μέση ή 1 κάψουλα βανιλίνης
- λίγο αλάτι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
Για το σιρόπι
- 650 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
Για τη σαντιγί
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος, πολύ κρύα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κάψουλες βανιλίνη
Δες περισσότερα στο thetoc.gr