Εκμέκ καταΐφι με ελαφριά κρέμα βανίλιας - Το πιο δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι

Πολύ εύκολη συνταγή για το αγαπημένο εκμέκ καταΐφι, που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά το καλοκαίρι!

Πολύ εύκολη συνταγή για το αγαπημένο εκμέκ καταΐφι, που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά το καλοκαίρι!

Συνταγή: Εκμέκ καταΐφι με ελαφριά κρέμα βανίλιας

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη βάση

  • 450 γρ. φύλλο καταΐφι
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
  • Για την κρέμα
  • 1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 90 γρ. κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο στη μέση ή 1 κάψουλα βανιλίνης
  • λίγο αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι

  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Για τη σαντιγί

  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος, πολύ κρύα
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κάψουλες βανιλίνη

Δες περισσότερα στο thetoc.gr