Κρύος "καφές" με χαρούπι και κανέλα: Φυσική εναλλακτική για freddo espresso χωρίς καφεΐνη

Ιδανικό για απόγευμα, με γεύση "καφέ", αλλά πιο ήπια για το νευρικό σύστημα.

Το καλοκαίρι, ένα παγωμένο freddo espresso είναι η τέλεια λύση για να ξεκινήσεις τη μέρα, να ξεδιψάσεις και να δροσιστείς. Ωστόσο, αν θέλεις έναν πιο ήπιο και φυσικό τρόπο για να απολαύσεις τον καφέ χωρίς καφεΐνη, τότε η συνταγή για κρύο καφέ με χαρούπι και κανέλα είναι η ιδανική επιλογή για το απόγευμα. Χωρίς καφεΐνη, με πλούσια γεύση και όλα τα οφέλη των φυσικών συστατικών, αυτό το ρόφημα αποτελεί μια τέλεια εναλλακτική.

Φυσικό αναψυκτικό με βιταμίνη C: Το κρύο ρόφημα που φτιάχνω ξανά και ξανά 

Ποια είναι τα οφέλη του χαρουπιού;

Το χαρούπι είναι μια ιδανική φυσική εναλλακτική για το κλασικό καφέ. Με ήπια γλυκιά γεύση, το χαρούπι χαρίζει αρκετά διατροφικά οφέλη και είναι ιδανικό για όσους θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση καφεΐνης. Μερικά από τα βασικά οφέλη είναι:

► Αντιοξειδωτική δράση: Το χαρούπι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση.

► Υποστήριξη της πέψης: Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στη βελτίωση της πεπτικής υγείας και προάγει τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

► Χαμηλό σε θερμίδες: Το χαρούπι έχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι μια υγιεινή, φυσική εναλλακτική για γλυκά και ποτά.

Τα οφέλη της κανέλας στον κρύο καφέ 

Από την πλευρά της, η κανέλα είναι ένα φυσικό συστατικό που ενισχύει τη γεύση του καφέ και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία:

► Αντιφλεγμονώδης δράση: Η κανέλα βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής και υποστηρίζει τη γενική υγεία του οργανισμού.

► Αυξάνει τη γλυκιά γεύση του ροφήματος: Χρησιμοποιώντας κανέλα, δεν χρειάζεται να προσθέσεις πολλές γλυκαντικές ουσίες, καθώς το άρωμά της δίνει φυσική γλυκύτητα.

► Υγεία της καρδιάς: Η κανέλα έχει ευεργετική δράση στην καρδιαγγειακή υγεία, βοηθώντας στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Πώς να φτιάξεις κρύο καφέ με χαρούπι και κανέλα 

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση, και μπορείς να την απολαύσεις κάθε στιγμή της ημέρας χωρίς να ανησυχείς για τις παρενέργειες της καφεΐνης. 

Υλικά:

 

  • 1 κ.γ. σκόνη χαρουπιού
  • 1/4 κ.γ. κανέλα (ή προαιρετικά περισσότερο για πιο έντονη γεύση)
  • 100 ml κρύο νερό (ή φυτικό ρόφημα, π.χ. αμυγδάλου ή καρύδας για πιο κρεμώδη υφή)
  • 1-2 κ.γ. μέλι ή γλυκαντικό της επιλογής σου (προαιρετικό)
  • Πάγος 

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι, ανακατεύεις τη σκόνη χαρουπιού και την κανέλα με λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνουν παχύρρευστη πάστα.

Προσθέτεις το υπόλοιπο κρύο νερό ή το φυτικό ρόφημα και ανακατεύεις καλά.

Αν θέλεις, προσθέτεις το μέλι ή άλλο φυσικό γλυκαντικό και ανακατεύεις ξανά.

Συμπληρώνεις με παγάκια και απολαμβάνεις.

Σπιτική λεμονάδα με λίγες θερμίδες: Το τέλειο δροσιστικό ποτό για το καλοκαίρι