4 λόγοι για να προτιμήσεις το στραγγιστό γιαούρτι

Το ότι έχει πλούσια και γεμάτη γεύση το ξέρεις. Γνωρίζεις όμως ότι το στραγγιστό γιαούρτι μπορεί να γίνει σύμμαχός σου στην προσπάθειά σου να χάσεις περιττό βάρος;

Αν στέκεσαι μπροστά στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ και δεν ξέρεις ποιο γιαούρτι να επιλέξεις, βάλε τέλος στα διλήμματα επιλέγοντας στραγγιστό. Το στραγγιστό γιαούρτι περνάει από μια ειδική διαδικασία στράγγισης για την απομάκρυνση του ορού του γάλακτος, με αποτέλεσμα την κρεμώδη υφή και την Α υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Γιαούρτι 0% ή 2%: Η μεγάλη διαφορά που πρέπει να γνωρίζεις (εκτός από τα λιπαρά) 

4 λόγοι για να προτιμήσεις το στραγγιστό γιαούρτι

Σίγουρα θα σ’ το έχει προτείνει και η διατροφολόγος σου, καθώς σε έρευνες αποδεικνύεται η άμεση συσχέτιση της καθημερινής κατανάλωσης στραγγιστού γιαουρτιού με τη σωστή διαχείριση του βάρους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και η χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη καθιστούν το στραγγιστό γιαούρτι ιδανικό για σένα που θέλεις να ελέγξεις τo βάρος σου, ενώ θα παρατηρήσεις ότι με την κατανάλωσή του μειώνονται και τα περιστατικά υπερφαγίας. Δες ακόμα 4 οφέλη που τεκμηριώνουν ότι το στραγγιστό γιαούρτι είναι η καλύτερη επιλογή σου:

1. Ρυθμίζει τον μεταβολισμό. Με περιεκτικότητα περίπου 10 γρ. πρωτεΐνη ανά 100 γρ., διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης σε σύγκριση με το κοινό γιαούρτι, βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού, τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την καλή σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

2. Προστατεύει τα οστά. Απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών, το ασβέστιο βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, την εύρυθμη λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.

3. Βελτιώνει την πέψη. Καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας, βελτίωση της πέψης, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Όλα αυτά προκύπτουν από την κατανάλωση στραγγιστού γιαουρτιού, το οποίο είναι πλούσιο σε προβιοτικά.

4. Είναι κατάλληλο για δυσανεξία στη λακτόζη. Καθώς η διαδικασία στράγγισης μειώνει την περιεκτικότητα σε λακτόζη, το στραγγιστό γιαούρτι μπορεί να καταναλωθεί και από όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. 

ΑΠΟ ΤΟ SHAPE ΜΑΙΟΥ 2025 

Συνταγή για το viral κέικ γιαουρτιού - χωρίς ζάχαρη, με 3 υλικά