Οι κρέπες είναι από εκείνα τα φαγητά που δεν χορταίνεις ποτέ. Μπορείς να τις γεμίσεις με ό,τι τραβάει η όρεξή σου – αλμυρές ή γλυκές, απλές ή πιο περίτεχνες – και πάντα σου προσφέρουν αυτή την τέλεια αίσθηση. Είναι ιδανικές για κάθε ώρα της μέρας: από απολαυστικό brunch μέχρι ελαφρύ βραδινό ή και γρήγορο σνακ. Και το καλύτερο; Μπορείς να τις προσαρμόσεις στη δική σου διατροφή, χωρίς να χάσεις καθόλου από γεύση ή υφή.
Κι αν έχεις όρεξη για κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου νόστιμο, τότε αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει: τραγανές κρέπες φούρνου, αλλά όχι με την κλασική ζύμη. Εδώ, η βάση γίνεται από κολοκυθάκια! Ναι, καλά διάβασες – αντί για αλεύρι, φτιάχνεις μια πιο ελαφριά, υγιεινή και απίστευτα γευστική ζύμη που ψήνεται στον φούρνο και γίνεται λεπτή και τραγανή. Είναι ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τα καλοκαιρινά κολοκυθάκια και να δώσεις μια πιο fit και δημιουργική νότα στις αγαπημένες σου κρέπες.
Κρέπες με κολοκυθάκια
Υλικά:
- 3 μικρά κολοκυθάκια (600 γραμμάρια)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινου πιπέρι
- 1 καρότο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- μαϊντανός
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο βούτυρο
- 150 γραμμάρια σπανάκι
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμας
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένη φρυγανιά
Το μείγμα το απλώνεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνεις μέχρι να πάρει λίγο χρώμα!
Διάβασε επίσης:
High protein πρωινό: Ομελέτα βρώμης με cottage cheese και μανιτάρια!
Πρωτεϊνικά ρολάκια ομελέτας: Θυμίζει κρέπα αλλά είναι χωρίς υδατάνθρακες
Ξέχνα τις τορτίγιες: Αυτό το wrap με κολοκυθάκια θα γίνει το αγαπημένο σου