Ξέρεις αυτή την επιθυμία για κάτι νόστιμο, ζουμερό και σαν λαζάνια, αλλά χωρίς να σε βαραίνει ούτε στο σώμα ούτε στη συνείδηση; Ε, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις μια εκδοχή από τον σεφ Ηλία Κιαζόλι (@ilias_kiazoli), που θα σε ενθουσιάσει: όλα τα layers της απόλαυσης, χωρίς ίχνος ζυμαρικού!
Το καλοκαίρι δεν είναι εποχή για βαριά φαγητά, ο οργανισμός σου ζητάει κάτι πιο ανάλαφρο, πιο δροσερό, αλλά με ουσία. Και εδώ μπαίνουν τα κολοκυθάκια: λεπτές φέτες, μαγειρεμένες έτσι που θυμίζουν απόλυτα τα φύλλα λαζάνια, αλλά με μηδέν τύψεις και πολύ παραπάνω φρεσκάδα.
Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να θυσιάσεις τη νοστιμιά. Αντί για τα κλασικά βαριά τυριά και μπεσαμέλ, βάζεις cottage cheese - ελαφρύ, πρωτεϊνούχο, αλλά κρεμώδες και απολαυστικό. Και αντί για κιμά, μπαίνει φιλέτο γαλοπούλας – καθαρή πρωτεΐνη, χωρίς λιπαρά, που δένει τέλεια με το σύνολο.
Το αποτέλεσμα; Ένα comfort food που σε δροσίζει αντί να σε φουσκώνει. Ένα πιάτο που μπορείς να το φας μεσημέρι με σαλάτα ή να το πάρεις μαζί στη δουλειά την επόμενη μέρα.
"Λαζάνια" με κολοκυθάκια
Υλικά:
- κολοκυθάκια
- τυρί γκούντα light
- φέτες γαλοπούλας
- τυρί cottage
- 2 αυγά
- panko ή γαλέτα
- αλάτι, πιπέρι
Ψήνεις στο φούρνου στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά
Διάβασε επίσης:
Το τοστ που έχει περισσότερη πρωτεΐνη και από 1 αυγό
Κολοκυθάκια: Γιατί αξίζει να τα βάλεις στη διατροφή σου - Και ιδέες γευμάτων
Λαχταριστή φριτάτα λαχανικών με 140 θερμίδες - Για όσους δυσκολεύονται να χάσουν βάρος!