"Λαζάνια" από κολοκυθάκια με cottage cheese - χωρίς ζυμαρικά

Το πιο υγιεινό "σουφλέ" που έχεις φάει

Ξέρεις αυτή την επιθυμία για κάτι νόστιμο, ζουμερό και σαν λαζάνια, αλλά χωρίς να σε βαραίνει ούτε στο σώμα ούτε στη συνείδηση; Ε, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις μια εκδοχή από τον σεφ Ηλία Κιαζόλι (@ilias_kiazoli), που θα σε ενθουσιάσει: όλα τα layers της απόλαυσης, χωρίς ίχνος ζυμαρικού!

Το καλοκαίρι δεν είναι εποχή για βαριά φαγητά, ο οργανισμός σου ζητάει κάτι πιο ανάλαφρο, πιο δροσερό, αλλά με ουσία. Και εδώ μπαίνουν τα κολοκυθάκια: λεπτές φέτες, μαγειρεμένες έτσι που θυμίζουν απόλυτα τα φύλλα λαζάνια, αλλά με μηδέν τύψεις και πολύ παραπάνω φρεσκάδα.

Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να θυσιάσεις τη νοστιμιά. Αντί για τα κλασικά βαριά τυριά και μπεσαμέλ, βάζεις cottage cheese - ελαφρύ, πρωτεϊνούχο, αλλά κρεμώδες και απολαυστικό. Και αντί για κιμά, μπαίνει φιλέτο γαλοπούλας – καθαρή πρωτεΐνη, χωρίς λιπαρά, που δένει τέλεια με το σύνολο.

Το αποτέλεσμα; Ένα comfort food που σε δροσίζει αντί να σε φουσκώνει. Ένα πιάτο που μπορείς να το φας μεσημέρι με σαλάτα ή να το πάρεις μαζί στη δουλειά την επόμενη μέρα.

"Λαζάνια" με κολοκυθάκια

Υλικά:

  • κολοκυθάκια
  • τυρί γκούντα light
  • φέτες γαλοπούλας
  • τυρί cottage
  • 2 αυγά
  • panko ή γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι

Ψήνεις στο φούρνου στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά

Διάβασε επίσης:

Το τοστ που έχει περισσότερη πρωτεΐνη και από 1 αυγό

Κολοκυθάκια: Γιατί αξίζει να τα βάλεις στη διατροφή σου - Και ιδέες γευμάτων

Λαχταριστή φριτάτα λαχανικών με 140 θερμίδες - Για όσους δυσκολεύονται να χάσουν βάρος!