Η εύκολη παραλλαγή για φέτα σαγανάκι - χωρίς φύλλο κρούστας

Μόλις το δοκιμάσεις, θα το κάνεις συνέχεια

Αν αγαπάς τον συνδυασμό αλμυρού και γλυκού, τότε η φέτα σαγανάκι με μέλι είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Η τραγανή εξωτερική κρούστα, η ζεστή, μαλακή φέτα στο εσωτερικό και το γλυκό μέλι από πάνω δημιουργούν έναν τέλειο γευστικό συνδυασμό που δύσκολα ξεχνιέται. Είναι ορεκτικό που σερβίρεται συχνά σε μεζεδοπωλεία, αλλά μπορείς πανεύκολα να το φτιάξεις και στο σπίτι σου.

Τώρα, μπορεί να νομίζεις ότι χρειάζεσαι φύλλο κρούστας ή πολύπλοκα βήματα για να το πετύχεις. Αλλά όχι! Υπάρχει μια πανεύκολη παραλλαγή για φέτα σαγανάκι χωρίς καθόλου φύλλο, από τον διατροφολόγο Γεώργιο Ομήρου (@lessdietofficial)

Η αντικατάσταση γίνεται με τορτίγια, και πίστεψέ με, είναι εξίσου νόστιμη. Η τορτίγια γίνεται τραγανή, "αγκαλιάζει" τη φέτα τέλεια και κρατάει μέσα όλη τη νοστιμιά. Ψήνεται γρήγορα και έχεις έτοιμο ένα εντυπωσιακό μεζεδάκι σε ελάχιστο χρόνο.

Φέτα σαγανάκι

Υλικά:

  • 200 γρ φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 τορτίγια
  • Σουσάμι
  • 1 κσ μέλι

Εκτέλεση:

1) Βάζεις την φέτα στην τορτίγια και κόβεις την τορτίγια με τον τρόπο που φαίνεται στο βίντεο (χρησιμοποίησε και 1 οδοντογλυφίδα για να το κρατήσεις σταθερό).

2) Χτύπησε το αυγό και άπλωσε το καλά σε όλη την επιφάνεια της τορτίγιας και μετά βάλε από πάνω το σουσάμι.

3) Ψήσε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, σέρβιρε μαζί με μέλι και έτοιμο!

Διάβασε επίσης:

3 πεντανόστιμες συνταγές για τοστ με τυρί cottage που ετοιμάζονται στο λεπτό

Στραπατσάδα ή καγιανάς: Συνταγή για το απόλυτα καλοκαιρινό comfort food

Μελιτζάνες παπουτσάκια στην πιο μεσογειακή τους εκδοχή - με λιγότερες από 400 θερμίδες