Οι κρέπες είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και αγαπημένα γλυκά. Τις λατρεύεις γιατί μπορείς να τις φτιάξεις εύκολα και να τις γεμίσεις με ό,τι τραβάει η όρεξή σου, από σοκολάτα και φρούτα μέχρι αλμυρές εκδοχές με τυριά και αλλαντικά. Όμως, πέρα από τις κλασικές κρέπες στο τηγάνι, υπάρχει κι ένας πιο ιδιαίτερος τρόπος να τις απολαύσεις: οι κρέπες φούρνου. Ψήνονται ομοιόμορφα, αποκτούν αφράτη υφή και σου δίνουν μια εντελώς νέα εμπειρία γεύσης. Είναι ιδανικές όταν θες κάτι γρήγορο αλλά και ξεχωριστό ταυτόχρονα.
Και τι καλύτερο τώρα που μπήκε το φθινόπωρο, με τα μήλα να πρωταγωνιστούν και την κανέλα να σκορπίζει αυτά τα ζεστά, γλυκά αρώματα που θυμίζουν μηλόπιτα; Η συνταγή που ακολουθεί από τη διατροφολόγο Δέσποινα Τερζίδου (@terzidoudespoina_dietitian), είναι η απόλυτη comfort εκδοχή: κρέπες φούρνου με μήλα, σαν μια εύκολη μηλόπιτα. Ένα γλυκό που θα σε ξετρελάνει, γιατί συνδυάζει την απλότητα της κρέπας με τη νοσταλγική γεύση της μηλόπιτας - χωρίς πολύ κόπο και με υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου.
Κρέπες φούρνου με μήλα
Υλικά:
- 2 αυγά
- 250 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. αλεύρι
- 250 ml νερό
- Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- Κανέλα
- 2 μήλα τριμμένα
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά με το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2) Πρόσθεσε το αλεύρι και το νερό σταδιακά, ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει.
3) Ρίξε το εκχύλισμα βανίλιας και λίγη κανέλα για άρωμα.
4) Καθάρισε και τρίψε τα μήλα, μετά πρόσθεσέ τα στο μείγμα και ανακάτεψε απαλά.
5) Βάλε το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
6) Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
7) Σέρβιρέ το ζεστό, πασπαλισμένο με λίγη έξτρα κανέλα ή ζάχαρη άχνη αν θες.
Διάβασε επίσης:
Συνταγή για πρωτεϊνικές κρέπες - χωρίς σκόνη πρωτεΐνης
Τραγανές κρέπες με ζύμη από κολοκυθάκια - Ό,τι πιο healthy έχεις δοκιμάσει
High protein πρωινό: Ομελέτα βρώμης με cottage cheese και μανιτάρια!