Ένα από τα πιο αγαπημένα και υγιεινά γλυκά είναι ο χαλβάς. Υπάρχουν πολλές εκδοχές του στην αγορά και όλες τους είναι πεντανόστιμες. Όμως, είναι ακόμη καλύτερο αντί να βρεις έτοιμο χαλβά στο σουπερμάρκετ ή σε κάποιο φούρνο ή ζαχαροπλαστείο, να επιχειρήσεις να τον φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι, έτσι ώστε να γλιτώσεις όλες εκείνες τις θερμίδες και τα συστατικά της επεξεργασμένης και πιο "εμπλουτισμένης" μορφής του.
Ο μάγειρας Παναγιώτης Παπαδάκης μοιράζεται μαζί μας μέσα από ένα σύντομο βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram (live.kitchen_channel) μία συνταγή για έναν - όπως τον αποκαλεί ο ίδιος - φανταστικό νηστίσιμο αλάδωτο χαλβά πολυτελείας, που είναι ιδανικός για περιόδους νηστείας και όχι μόνο.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς, λοιπόν, για να τον φτιάξεις.
Υλικά
- 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 600 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 230 γρ. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- Kανέλα
- 25χ30 εκ.
Παρακάτω μπορείς να παρακολουθήσεις το βιντεάκι του Παναγιώτη για να ακολουθήσεις ακριβώς τη διαδικασία.
Διάβασε επίσης:
Μπάρες χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας - Μια θρεπτική παραλλαγή που θα λατρέψεις!
Σου περίσσεψε χαλβάς; Η πιο γρήγορη και νόστιμη ιδέα για να μην πάει χαμένος