Νηστεύεις; Δοκίμασε τον χαλβά χωρίς λάδι για ένα ιδανικό νηστίσιμο γλυκάκι

Ιδανική για περιόδους νηστείας και όχι μόνο.

Ένα από τα πιο αγαπημένα και υγιεινά γλυκά είναι ο χαλβάς. Υπάρχουν πολλές εκδοχές του στην αγορά και όλες τους είναι πεντανόστιμες. Όμως, είναι ακόμη καλύτερο αντί να βρεις έτοιμο χαλβά στο σουπερμάρκετ ή σε κάποιο φούρνο ή ζαχαροπλαστείο, να επιχειρήσεις να τον φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι, έτσι ώστε να γλιτώσεις όλες εκείνες τις θερμίδες και τα συστατικά της επεξεργασμένης και πιο "εμπλουτισμένης" μορφής του. 

Ο μάγειρας Παναγιώτης Παπαδάκης μοιράζεται μαζί μας μέσα από ένα σύντομο βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram (live.kitchen_channel) μία συνταγή για έναν - όπως τον αποκαλεί ο ίδιος - φανταστικό νηστίσιμο αλάδωτο χαλβά πολυτελείας, που είναι ιδανικός για περιόδους νηστείας και όχι μόνο. 

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς, λοιπόν, για να τον φτιάξεις.

Υλικά

  • 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 600 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 230 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • Kανέλα
  • 25χ30 εκ.

Παρακάτω μπορείς να παρακολουθήσεις το βιντεάκι του Παναγιώτη για να ακολουθήσεις ακριβώς τη διαδικασία. 

Διάβασε επίσης:

Μπάρες χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας - Μια θρεπτική παραλλαγή που θα λατρέψεις!

Σου περίσσεψε χαλβάς; Η πιο γρήγορη και νόστιμη ιδέα για να μην πάει χαμένος

Χαλβάς: Πώς μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;