Με cottage + αυγά: Αυτά είναι τα πιο πρωτεϊνικά pancakes που μπορείς να φτιάξεις

Και θα σου πάρει μόνο λίγα λεπτά!

Αν ψάχνεις το απόλυτο πρωινό ή μεταπροπονητικό σνακ, αυτά τα pancakes με τυρί cottage και αυγά είναι ό,τι χρειάζεσαι! Είναι αφράτα, χορταστικά και γεμάτα πρωτεΐνη, χωρίς αλεύρι σιταριού ή ζάχαρη. Το τυρί cottage χαρίζει πλούσια υφή και αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, τα αυγά προσφέρουν δύναμη και ενέργεια, ενώ το αλεύρι αμυγδάλου δίνει γεύση και καλά λιπαρά. Είναι η τέλεια επιλογή όταν θες κάτι γλυκό αλλά ταυτόχρονα υγιεινό και ισορροπημένο.

Αυτά τα pancakes είναι ιδανικά για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου ή για να αναπληρώσεις ενέργεια μετά από άσκηση. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με φρέσκα φρούτα, γιαούρτι ή λίγο σιρόπι σφενδάμου, και να απολαύσεις ένα πιάτο χωρίς ενοχές. Είναι πανεύκολα, γίνονται στο μπλέντερ και ψήνονται σε λίγα λεπτά. Απλά θα τα λατρέψεις!

Πρωτεϊνικά pancakes

Υλικά:

  • 1 φλ. cottage cheese (με μικρούς κόκκους)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (blanched)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας, μέλι ή γλυκαντικό της επιλογής σου
  • ½ κ.γ. baking powder
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο σπρέι λαδιού για το ψήσιμο

Εκτέλεση:

1) Ρίξε στο μπλέντερ πρώτα το τυρί cottage και μετά τα αυγά.

2) Πρόσθεσε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη καρύδας (ή το μέλι), το baking powder και τη βανίλια.

3) Χτύπα σε δυνατή ταχύτητα για 1–2 λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες.

4) Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψέκασε με λίγο λάδι.

5) Ρίξε περίπου ¼ φλιτζάνι από το μείγμα για κάθε pancake. Ψήσε μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και οι άκρες να σταθεροποιηθούν (περίπου 2–3 λεπτά).

6) Αναποδογύρισε προσεκτικά και ψήσε για άλλα 1–2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

7) Σέρβιρε τα pancakes ζεστά με τα αγαπημένα σου toppings (φρούτα, γιαούρτι ή λίγο σιρόπι σφενδάμου)

Διάβασε επίσης:

Η επιστημονική συνταγή για pancakes: Η πιο θρεπτική εκδοχή - χωρίς να χάνει υφή και γεύση

Εύκολα πρωτεϊνούχα pancakes - Το συστατικό που απογειώνει την πρωτεΐνη!

Συνταγή για πρωτεϊνικές κρέπες - χωρίς σκόνη πρωτεΐνης