Φθινοπωρινή γαλατόπιτα: Με λιγότερες από 200 θερμίδες και φουλ πρωτεΐνη

Το πιο cozy γλυκό του φθινοπώρου.

Το πιο cozy γλυκό της σεζόν που μυρίζει πορτοκάλι και κανέλα μόλις έφτασε! Με μόνο 180 θερμίδες και 10 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, αυτή η φθινοπωρινή γαλατόπιτα από τη διατροφολόγο Σόνια Αλεξίου (@dietitians_lab), είναι το comfort dessert που θα σε συντροφεύει με τον καφέ σου, χωρίς τύψεις. Η βελούδινη υφή της, το διακριτικό άρωμα του ανθότυρου και η φυσική γλύκα του μελιού δημιουργούν ένα επιδόρπιο απλό, θρεπτικό και απόλυτα γιορτινό. Είναι η επιτομή του cozy, εκείνη η μπουκιά που σε κάνει να νιώθεις ότι όλα πάνε λίγο καλύτερα.

Αυτό το γλυκό συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική απλότητα με μια πιο ελαφριά, πρωτεϊνική εκδοχή που ταιριάζει τέλεια στη σύγχρονη διατροφή σου. Χωρίς υπερβολική ζάχαρη, με άρωμα φρεσκοτριμμένης κανέλας και φλούδας πορτοκαλιού, είναι το ιδανικό επιδόρπιο για τις φθινοπωρινές μέρες που ζητούν κάτι ζεστό, γλυκό και αγνό.

Συνταγή για γαλατόπιτα

Υλικά:

* για 6 μερίδες

  • 750 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
  • 50 γρ. σιμιγδάλι
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. μέλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

1) Ζέστανε σε κατσαρολάκι το γάλα σε μέτρια φωτιά.

2) Πρόσθεσε το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

3) Ρίξε το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.

4) Μόλις δέσει, απομάκρυνέ την από τη φωτιά και πρόσθεσε το ανθότυρο και το αυγό, ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5) Ρίξε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί ή φόρμα και πασπάλισε, αν θέλεις, με λίγη κανέλα.

6) Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά η επιφάνεια.

7) Άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς και απόλαυσέ τη μόνη ή με λίγη σκόνη κανέλας από πάνω.

Διάβασε επίσης:

Τα πιο αφράτα σπανακοτυρομπαλάκια - γρήγορα και χωρίς μίξερ

Ντοματένιες τυρομπουκιές: Το θρεπτικό σνακ που φτιάχνεται σε χρόνο ρεκόρ

Λαχταριστή και φθινοπωρινή: Συνταγή για αχλαδόπιτα χωρίς ζάχαρη