Διατροφή χωρίς γλουτένη: 3 συνταγές για νόστιμα γλυκά και 1 συνταγή για ψωμί

4 άλευρα χωρίς γλουτένη προσφέρουν την κατάλληλη ποικιλία για να μην στερούμαστε ούτε επιλογών ούτε γεύσεων.

Για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή διαγνωσμένη ευαισθησία στη γλουτένη, η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι μονόδρομος. Όλοι όσοι έχουν δυσανεξία σε αυτή, γνωρίζουν καλά πως οι παρενέργειες της κατανάλωσής της μπορεί να είναι σοβαρές και περιλαμβάνουν φούσκωμα, ναυτία, εμετούς και διάρροια.

Από την άλλη, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που αποφασίζουν να κάνουν αποχή από τη γλουτένη και να καταναλώνουν τρόφιμα που δεν την περιέχουν, όχι για να εξαφανίσουν κάποια ενοχλητικά συμπτώματα, αλλά για να χάσουν βάρος ή γιατί είναι υπέρμαχοι της νέας αυτής τάσης διατροφής που έχει κατακτήσει ένα μεγάλο μέρος του κοινού.

Είτε ανήκεις στην πρώτη είτε στη δεύτερη κατηγορία, και θέλεις να ακολουθήσεις μια διατροφή χωρίς γλουτένη, ένα είναι το σίγουρο: ότι δεν χρειάζεται να στερηθείς τη γεύση και την ποικιλία στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου δημιούργησαν 4 άλευρα που δεν τους λείπει τίποτα εκτός από γλουτένη. Έχοντάς τα ως σύμμαχο θα καταφέρεις να ακολουθήσεις εύκολα τη διατροφή αυτή χωρίς καμία στέρηση!

Παρακάτω θα βρεις μερικές νόστιμες συνταγές με τα άλευρα των Μύλων Αγίου Γεωργίου για να δοκιμάσεις τώρα κιόλας.

Διατροφή χωρίς γλουτένη: 3 συνταγές για νόστιμα γλυκά που δεν περιέχουν καθόλου

Chocolate cookies χωρίς γλουτένη

Υλικά (10 - 15 μερίδες) 

  • 180 γρ. Pastry Mix (μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη)
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 1 αυγό
  • 50 γρ.βούτυρο
  • 50 γρ.σπασμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
  • 10 γρ.κακάο
  • 5 γρ.baking powder
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση: 

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη και μία κουταλιά από το μείγμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να αφρατέψουν
  2. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το υπόλοιπο μείγμα αλεύρου, το κακάο, το αλάτι και το baking powder
  3. Προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα σταδιακά στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα δάκρυα σοκολάτας και το σπασμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
  4. Κατόπιν βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και τη μορφοποιούμε σε σχήμα κυλινδρικού μπαστουνιού με διάμετρο περίπου 4cm και κόβουμε με τα δάχτυλά μας το μπαστούνι ανά 3cm περίπου φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια
  5. Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος και τα πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο (ώστε να απλώσουν λίγο)
  6. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C με αέρα για 10-12’ περίπου

Βρες εδώ περισσότερες συνταγές με Μείγμα Ζαχαροπλαστικής Χωρίς Γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου 

Carrot Cake χωρίς γλουτένη