Πώς θα φτιάξεις ψωμί από κινόα (και ένα τέλειο spread με αβοκάντο!)

Χωρίς γλουτένη, χωρίς αλεύρι!

Το ψωμί από κινόα είναι τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά. Θα το φτιάξεις σε λίγη ώρα και θα απολαύσεις ένα υπέροχο αβοκάντο τοστ. Συνολική ώρα: 60 λεπτά Μερίδες: 4 Θερμίδες: 115 Υλικά: Για το ψωμί:3/4 της κούπας (135 γραμμάρια κινόα)

  • 1/4 της κουταλιάς αλάτι
  • 1/2 της κουταλιάς πιπέρι καγιέν
  • 1/2 της κουταλιάς μπέικιν
  • ½ της κούπας/ 120 ml νερό
  • Για το αβοκάντο τοστ:
  • 1 αβοκάντο
  • Μισό κόκκινο κρεμμύδι
  • ντοματίνια
  • Κάρδαμο

ΔΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΟΑ

Εκτέλεση:

Βυθίζεις την κινόα στο νερό για 15 λεπτά. Πλένεις και στραγγίζεις και τοποθετείς την κινόα σε μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί μέχρι να έχεις ένα απαλό μείγμα. Σε μακρόστενη φόρμα για ψωμί τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί και βάζεις το μείγμα. Ψήνεις για 20 λεπτά στους 230 βαθμούς κελσίου αφαιρείς από τη φόρμα και ψήνεις για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνεις το ψωμί να κρυώσει, κόβεις σε φέτες και καλύπτεις με το πολτοποιημένο αβοκάντο, τα ντοματίνια και το κάρδαμο.