Κάνει να τρώω φέτα; Ναι, και τα οφέλη της είναι πολλά

Δες τα θρεπτικά συστατικά που έχει το δημοφιλές τυρί.

Τριμμένη σε κρίθινο ντάκο, στη χωριάτικη σαλάτα ή μαζί στο φουρνιστό μπριάμ, η φέτα είναι ένα από τα τυριά που αγαπάμε το καλοκαίρι.  Και αν σε προβληματίζει η περιεκτικότητά της σε χοληστερίνη και αλάτι (133 mg και 1.674 mg αντίστοιχα ανά φλιτζάνι), σου έχουμε και καλά νέα. Η αντίστοιχη ποσότητα φέτας σου προσφέρει και πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σου και τα οφέλη της είναι πολλά. Διάβασε επίσης: Βίδες από παντζάρια με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και φέτα

Κάνει να τρώω φέτα; Ναι, και τα οφέλη της είναι πολλά:

  •  14 γρ. πρωτεΐνη
  • 1,3 mg ριβοφλαβίνη ή το 74% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης
  • 2,5 mcg βιταμίνη Β12 ή 42% της ΣΗΠ
  •  739 mg ασβέστιο ή 74% ΣΗΠ
  •  506 mg φώσφορο ή 51% ΣΗΠ

Διάβασε επίσης: Πώς μπορείς να φτιάξεις ομελέτα με ντομάτες & φέτα μόνο 109 θερμίδες