Βίδες από παντζάρια με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και φέτα

Μια νόστιμη και απόλυτα υγιεινή συνταγή για ζυμαρικά

13.09.2018

εχεις διαβασει

Βίδες από παντζάρια

Μερίδες: 4
Χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 300 γρ. βίδες από παντζάρι (μπορείς να τις αντικαταστήσεις με σταρένια ζυμαρικά)
  • Αλάτι θαλασσινό
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2-3 ξερά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη σε άλμη, στραγγισμένη, χοντροκομμένη
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 40 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3/4 φλ. άνηθος χοντροκομμένος

Δες επίσης:Υπέροχη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι και καρύδια με σος γιαούρτι και κύμινο

Εκτέλεση:

1. Βράσε al dente τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Κόψε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια μήκους 5-6 εκ. (στη συνέχεια κόψε περίπου τα μισά από αυτά σε λεπτές φέτες και κράτησέ τες στην άκρη) και το λευκό στη μέση ή στα τέσσερα, αν είναι χοντρό.

2. Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα χοντροκομμένα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Σόταρέ τα, χωρίς να τα κουνάς, μέχρι να πάρουν χρώμα και σχεδόν να μαυρίσουν από τη μία πλευρά, περίπου για 4 λεπτά. Ανακάτεψέ τα και άφησέ τα από την άλλη πλευρά, μόλις να μαραθούν, για 1-2 λεπτά ακόμη.

3. Πρόσθεσε στο τηγάνι την κάππαρη και ανακάτεψε. Στράγγισε τα ζυμαρικά κρατώντας στην άκρη 3/4 φλ. από το νερό τους. Βάλε τα ζυμαρικά και το νερό στο τηγάνι και συνέχισε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια γυαλιστερή σάλτσα, περίπου για 2 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το ξύσμα και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε.

4. Σέρβιρε τα ζυμαρικά με φέτα, άνηθο και επιπλέον ξύσμα λεμονιού αν θέλεις.

Δες επίσης:Μπισκότα με βουτυρόγαλα και τρία μόνο υλικά (δες πώς θα φτιάξεις βουτυρόγαλα!)

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 380 θερμίδες, 10 γρ. λιπαρά (2,5 κορεσμένα), 62 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες, 13 γρ. πρωτεΐνη

Για πιο έντονη γεύση: Τα ζυμαρικά με λαχανικά συνδυάζονται υπέροχα με δυνατές γεύσεις:
• Φέτες λεμονιού
• Μπέικον
• Αντζούγιες
• Παρμεζάνα ή φέτα
• Νιφάδες τσίλι ή harissa

Συνταγή από τη σεφ, Alison Roman

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Πώς τα ω-3 λιπαρά οξέα δρουν θετικά στη διάθεση; Η διατροφολόγος εξηγεί

Η αύξηση ω-3 λιπαρών οξέων, πέρα απο το πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων που παρέχει στον οργανισμό, δρα θετικά στην καλή ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Μεσογειακή διατροφή για γερή καρδιά: Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές που πρέπει όλοι να τρώμε

Θεωρείται το μυστικό για την μακροζωία λόγω του ότι οι καρδιολογικές παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά με τη μεσογειακή διατροφή.

7 τροφές να φας αν έχεις στομαχικές διαταραχές

Ποιες τροφές μπορείς να καταναλώσεις όταν έχεις προβλήματα όμως εμετούς, διάρροια και πόνο στο στομάχι.

4 super ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ φτιαγμένο μόνο από μπανάνα (χωρίς αυγά και αφάνταστα light!)

Κι όμως, βρήκαμε τις καλύτερες συνταγές για παγωτό, φτιαγμένες μόνο με μπανάνα χωρίς καθόλου γάλα, αυγά ή παγωτομηχανή. Δοκίμασέ τες!

Γκουρμέ πεντανόστιμα σνακ για δίαιτα από τη διαιτολόγο Κλειώ Δημητριάδου μέχρι 160 θερμίδες!

Αυτά είναι τα ιδανικά σνακ για δίαιτα που όχι μόνο θα σε χορτάσουν αλλά και θα σε γεμίσουν απόλαυση με λίγες θερμίδες!

Πώς θα χάσω λίπος και όχι μυς; Η Δρ Μαρία Ψωμά μας δίνει τα μικρά μυστικά!

Υιοθέτησε τη δίαιτα εκείνη που θα σε οδηγήσει σε ένα υγιές βάρος και θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος οριστικά.

#shapegreece