Βίδες από παντζάρια με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και φέτα

Μια νόστιμη και απόλυτα υγιεινή συνταγή για ζυμαρικά

13.09.2018

εχεις διαβασει

Βίδες από παντζάρια

Μερίδες: 4
Χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 300 γρ. βίδες από παντζάρι (μπορείς να τις αντικαταστήσεις με σταρένια ζυμαρικά)
  • Αλάτι θαλασσινό
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2-3 ξερά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. κάππαρη σε άλμη, στραγγισμένη, χοντροκομμένη
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 40 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3/4 φλ. άνηθος χοντροκομμένος

Δες επίσης:Υπέροχη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι και καρύδια με σος γιαούρτι και κύμινο

Εκτέλεση:

1. Βράσε al dente τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Κόψε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια μήκους 5-6 εκ. (στη συνέχεια κόψε περίπου τα μισά από αυτά σε λεπτές φέτες και κράτησέ τες στην άκρη) και το λευκό στη μέση ή στα τέσσερα, αν είναι χοντρό.

2. Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα χοντροκομμένα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Σόταρέ τα, χωρίς να τα κουνάς, μέχρι να πάρουν χρώμα και σχεδόν να μαυρίσουν από τη μία πλευρά, περίπου για 4 λεπτά. Ανακάτεψέ τα και άφησέ τα από την άλλη πλευρά, μόλις να μαραθούν, για 1-2 λεπτά ακόμη.

3. Πρόσθεσε στο τηγάνι την κάππαρη και ανακάτεψε. Στράγγισε τα ζυμαρικά κρατώντας στην άκρη 3/4 φλ. από το νερό τους. Βάλε τα ζυμαρικά και το νερό στο τηγάνι και συνέχισε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια γυαλιστερή σάλτσα, περίπου για 2 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το ξύσμα και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε.

4. Σέρβιρε τα ζυμαρικά με φέτα, άνηθο και επιπλέον ξύσμα λεμονιού αν θέλεις.

Δες επίσης:Μπισκότα με βουτυρόγαλα και τρία μόνο υλικά (δες πώς θα φτιάξεις βουτυρόγαλα!)

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 380 θερμίδες, 10 γρ. λιπαρά (2,5 κορεσμένα), 62 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες, 13 γρ. πρωτεΐνη

Για πιο έντονη γεύση: Τα ζυμαρικά με λαχανικά συνδυάζονται υπέροχα με δυνατές γεύσεις:
• Φέτες λεμονιού
• Μπέικον
• Αντζούγιες
• Παρμεζάνα ή φέτα
• Νιφάδες τσίλι ή harissa

Συνταγή από τη σεφ, Alison Roman

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

κετογονική δίαιτα
3 μύθοι που θα ακούσεις για την κετογονική δίαιτα

Γιατί δεν ισχύουν; Η διατροφολόγος Ελένη Παπαγιαννίδου σού δίνει την απάντηση

καλύτερη απορρόφηση σιδήρου
Πώς απορροφώνται καλύτερα τα μέταλλα; Με αυτούς τους συνδυασμούς τροφών

Ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, φώσφορος. Τα μέταλλα δεν είναι τόσο εύκολα στην απορρόφηση από τον οργανισμό και γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρεις τους ιδανικούς συνδυασμούς για να αφομοιωθούν.

7 τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη (και φαίνονται χορταστικές)
7 τροφές που σε κάνουν να πεινάς περισσότερο αφού τις φας

Μπορεί να χορταίνεις πολύ για λίγο, όμως μετά πεινάς απότομα. Γιατί συμβαίνει;

τροφές πλούσιες σε κάλιο
Τροφές πλούσιες σε κάλιο και γιατί είναι τόσο σημαντικό για το σώμα σου

Η διατροφολόγος μάς απαντά για τη σημασία του καλίου για τον οργανισμό και τις καλύτερες πηγές του

ιδέες για υγιεινό μεσημεριανό φαγητό
10 ιδέες για υγιεινό μεσημεριανό φαγητό από την personal trainer της Kim Kardashian

Πιάτα που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες

#shapegreece