Υπέροχη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι και καρύδια με σος γιαούρτι και κύμινο

Κουνουπίδι + καρύδια: Είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο, κι όμως λίγοι το γνωρίζουν

11.06.2020

εχεις διαβασει

Ψητό κουνουπίδι και καρύδια

Δοκίμασε την αγαπημένη μας χορτοφαγική συνταγή.

Δεν είναι κάποια εξωτική ανακάλυψη, βάλε όμως στο ίδιο πιάτο κουνουπίδι και καρύδια και θα έχεις ένα γευστικό, πλούσιο και απολύτως χορταστικό γεύμα. Επιπλέον, ο συνδυασμός προσφέρει ασύγκριτα οφέλη στην υγεία σου. Η σουλφοραφάνη στο κουνουπίδι, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, συνεργάζεται με το σελήνιο που περιέχουν τα καρύδια και διατηρεί υγιή τα κύτταρά σου.

Μερίδες: 6, Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά

Ψητό κουνουπίδι και καρύδια με ντρέσινγκ γιαούρτι – κύμινο – Υλικά:

  • 1 μοβ κουνουπίδι
  • 1 κίτρινο κολοκύθι
  • 1 πορτοκαλί κολοκύθι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι συν πιπέρι
  • 110 γρ. καρύδια (περίπου 1 φλ.)
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. κύμινο, καβουρδισμένο και τριμμένο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 ml ξινόγαλο
  • 400 γρ. άγρια ρόκα
  • 100 γρ. κασέρι

Δες επίσης: Χορτοφαγική vegan πίτσα με τυρί από κάσιους, σάλτσα pesto και λαχανικά

Δες επίσης: Χορτοφαγικά μπιφτέκια με παντζάρι και κινόα από τη διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220ºC. Όταν ζεσταθεί, βάλε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί για 10 λεπτά.

2. Kόψε τα κουνουπίδια σε μπουκετάκια. Σε μπολ ανακάτεψέ τα με 5 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Άπλωσε τα μπουκέτα στο καυτό ταψί και ψήσε για 22 λεπτά ανακατεύοντας μία φορά. Kράτησε το μπολ.

3. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 170ºC. Σε ένα μικρό ταψί ψήσε τα καρύδια μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να γυαλίσουν, περίπου για 6 λεπτά. Πασπάλισέ τα με αλάτι και άφησέ τα να κρυώσουν.

4. Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν το γιαούρτι, το κύμινο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ξινόγαλα και 1 κ.γ. αλάτι.

5. Στο μπολ που κράτησες από πριν βάλε το κουνουπίδι, τα καρύδια και το μισό ντρέσινγκ γιαουρτιού και ανακάτεψε.

6. Μοίρασε το υπόλοιπο γιαούρτι και το κουνουπίδι σε 4 πιάτα. 7. Σκούπισε το μπολ και βάλε μέσα τη ρόκα. Ανακάτεψε με αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μοίρασε τη ρόκα στα 4 πιάτα. Ξύσε τυρί πάνω από κάθε πιάτο.

Διατροφική αξία ανά μερίδα:441 θερμίδες, 34 γρ. λιπαρά (7,9 γρ. κορεσμένα), 24 γρ. υδατάνθρακες, 17 γρ. πρωτεΐνη, 9 γρ. φυτικές ίνες, 683 mg νάτριο

[related id="320239"]

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece