Χορτοφαγικά μπιφτέκια με παντζάρι και κινόα από τη διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου

Μία συνταγή χωρίς γλουτένη που πρέπει να δοκιμάσεις από τη διαιτολόγο

03.07.2018

εχεις διαβασει

χορτοφαγικά μπιφτέκια με παντζάρι

Η συγκεκριμένη χορτοφαγική συνταγή είναι χωρίς γλουτένη, και σου εγγυάται ένα σούπερ νόστιμο αποτέλεσμα. Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις χορτοφαγικά μπιφτέκια με παντζάρι και κινόα, που  μπορούν να σερβιριστούν ως burger λαχανικών ανάμεσα σε ψωμάκια χωρίς γλουτένη ή σκέτα, ως ορεκτικό. Αυτή και άλλες χορτοφαγικές συνταγές, θα βρεις στο blog της διατροφολόγου Δέσποινας Μαρσέλου notanordinarymum.gr.

Υλικά για 3-4 άτομα

  • 3 κουταλάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι κορινθιακή σταφίδα
  • 1 φλιτζάνι παντζάρια τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 2 κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα και 1κγ θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 κούπες μαγειρεμένη κινόα

Φτιάξε χούμους με παντζάρι, ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ντιπ για τα γεύματά σου

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Στη συνέχεια στον χορό μπαίνουν τα καρύδια, οι σταφίδες, τα παντζάρια, το σκόρδο και η πάπρικα με το θυμάρι και μαγειρεύεις άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αποσύρεις το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ρίχνεις το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις το αλάτι, το πιπέρι, το αυγό και το κινόα στο μούλτι μαζί και τα πολτοποιείς μέχρι να γίνει σαν πουρές.
  • Λαδώνεις τα χέρια σου ελαφρώς και πλάθεις 6-8 μικρά μπιφτέκια ή 4-5 μεγάλα.
  • Ζεσταίνεις ένα τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτεις λάδι.
  • Τοποθετείς τα μπιφτέκια στο τηγάνι και μαγειρεύεις για 5 λεπτά.
  • Ανασηκώνεις με προσοχή τα μπιφτέκια, τα γυρίζεις από την άλλη πλευρά, χαμηλώνεις  τη φωτιά, σκεπάζεις και μαγειρεύεις για άλλα 10 λεπτά μέχρι τα μπιφτέκια να αποκτήσουν μια καφετιά κρούστα.
  • Σερβίρέ τα ζεστά με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά.Εγώ πάντα προτιμώ σαλάτα και ντιπ με γιαούρτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και γλυκια πάπρικα. Τ Ε Λ Ε Ι Α!

Δες επίσης: H συνταγή για το πιο σούπερ πρωινό με νάτσος, αυγά, αβοκάντο και όχι μόνο!

Tips

  • Tα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά και μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες. Εάν γυμνάζεσαι ο χυμός παντζαριού μπορεί να αυξήσει την απόδοσή σου!

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Πλάνο διατροφής επανεκκίνησης για μία εβδομάδα: Η αποτοξίνωση από επεξεργασμένες τροφές ξεκινά τώρα

Μπορείς να αρχίσεις να τρως λίγο πιο καθαρά και έχουμε το σχέδιο για μια καινούργια αρχή.

Τι τρώει η διαιτολόγος όταν κάνει δίαιτα: Όλα τα γεύματα της εβδομάδας από την Κλειώ Δημητριάδου

Τι τρώει η διαιτολόγος; Ακολουθεί πιστά τη δίαιτά της ή μήπως κάνει διατροφικές ατασθαλίες; Η αλήθεια στις φωτογραφίες που θέλεις να δεις.

Νούντλς, κινόα, ρύζι, ζυμαρικά: Ποια είναι πιο υγιεινή επιλογή;

Η διατροφολόγος Ξένια Παπαναστασίου βάζει σε τάξη τις απορίες μας

Χάλασα τη δίαιτα, τι να κάνω; Πόσες φορές μπορείς να χαλάσεις τη δίαιτα την εβδομάδα χωρίς πρόβλημα λέει η διαιτολόγος

Χάλασες τη δίαιτα;,Θες να μπορείς να τρως 2 και 3 free γεύματα την εβδομάδα; Η διαιτολόγος λέει αν μπορείς

Το τοστ μόλις έγινε η καλύτερη επιλογή για υγιεινό πρωινό! Να γιατί

Μόλις δημιουργήθηκε το πιο θρεπτικό ψωμί του τοστ και να οι δικές μου καλύτερες προτάσεις για τοστ!

#shapegreece