Κορεατική κουζίνα: 6 συνταγές για ένα τέλειο δείπνο με έθνικ μενού

Τα γλυκά ζεστά βράδια του Σεπτέμβρη είναι ιδανικά για φαγητό στο μπαλκόνι. Εμπνεύσουαπό την κορεατική κουζίνα και δώσε στα πιάτα σου γεύση και ένταση.

ΑΠΌ ΤΗ LAURA REGE - ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ: GENTL AND HYERS ΑΠΌΔΟΣΗ: ΒΈΡΑ ΖΑΧΑΡΟΎ, ΔΙΑΙΤΟΛΌΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΌΓΟΣ, HEALTH COACH Τα γλυκά ζεστά βράδια του Σεπτέμβρη είναι ιδανικά για φαγητό στο μπαλκόνι. Εμπνεύσου από την κορεατική κουζίνα και δώσε στα πιάτα σου γεύση και ένταση.

Φασολάκια με άνηθο και μπουράτα

  ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 30 ΛΕΠΤΑ - ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 Υλικά  Θαλασσινό αλάτι 450 γρ. ανάμεικτα πράσινα φασόλια και αμπελοφάσουλα Ελαιόλαδο για το ψήσιμο 8 λεπτές φέτες ψωμιού 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο 3/4 φλ. βινεγκρέτ καρύδια gochujang 1/4 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος και λίγος ακόμα για το σερβίρισμα 2 κομμάτια μοτσαρέλα μπουράτα 1/3 φλ. καβουρδισμένα καρύδια και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα Μπούκοβο για το σερβίρισμα (προαιρετικό) Εκτέλεση 1 Βράσε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά περίπου. Έπειτα στράγγιξέ τα και βάλ’ τα κατευθείαν σε κρύο νερό. Στράγγιξε καλά. 2. Ψήσε στο γκριλ για 2-3 λεπτά τις φέτες ψωμιού σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, αφού πρώτα τις αλείψεις με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βγάλ’ τες από το φούρνο και άσ’ τες να κρυώσουν. Τρίψε τη σκελίδα σκόρδο σε κάθε φέτα ψωμιού. 3. Στο μεταξύ, κόψε τα πιο μακριά φασόλια στη μέση και ρίξ’ τα σε ένα μπολ. Πρόσθεσε τη μισή βινεγκρέτ και τον κομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι. 4. Στο πιάτο που θα σερβίρεις μοίρασε γύρω γύρω την μπουράτα. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. 5. Στο κέντρο του πιάτου μοίρασε τα αμπελοφάσουλα και την υπόλοιπη βινεγκρέτ (ή σέρβιρέ την ξεχωριστά, στο πλάι), τα καρύδια και λίγο μπούκοβο. Σέρβιρε με το τραγανό ψωμί.

Πλατό με φρέσκα λαχανικά και τουρσιά

Είναι ένας χαλαρός τρόπος για να απολαύσεις τα τραγανά λαχανικά. Φτιάξε το πιάτο σου επιλέγοντας τα υλικά που προτιμάς και συνδύασέ τα με το ψητό κοτόπουλο με τα λαχανικά, τα φασολάκια και το ρύζι με τη σάλτσα από τζίντζερ και φρέσκο κρεμμυδάκι. Εναλλακτικά, πρόσθεσε οποιοδήποτε από τα υλικά θέλεις σε φωλιές από μαρούλι. Βινεγκρέτ με καρύδια και πάστα gochujang ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 10 ΛΕΠΤΑ Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα 2 κ.σ. πάστα gochujang, 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό. Ενώ τα χτυπάς, πρόσθεσε σταδιακά 1/3 φλ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο. Στη συνέχεια πρόσθεσε 1/4 φλ. καβουρδισμένα καρύδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί για 3 ημέρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο. Σος από τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια  ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 30 ΛΕΠΤΑ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ) Σε ένα μπολ ρίξε 1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, 2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ, 1/2 κ.γ. αλάτι. Ζέστανε σε ένα τηγάνι 1/3 φλ. λάδι από αβοκάντο για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει. Μετάφερε προσεκτικά το λάδι στο μπολ με το μείγμα του κρεμμυδιού. Ανακάτεψε και άφησέ το να κρυώσει μέχρι να το σερβίρεις. Το μείγμα διατηρείται έως 3 ημέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Κοτόπουλο με πάστα gochujang και λαχανικά

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 3 ΩΡΕΣ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ) - ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 Υλικά  1/2 φλ. πάστα gochujang 1/2 φλ. ιαπωνικό κρασί μιρίν 1/4 φλ. σάκε 1/4 φλ. ξίδι ρυζιού 1/4 φλ. φυτικό λάδι (και λίγο ακόμα για το ψήσιμο) 5 σκελίδες σκόρδο κομμένες Περίπου 2 εκ. τζίντζερ σε φέτες 1.300 γρ. κοτόπουλο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε "βαρκούλες" 5 μέτρια προς μεγάλα κολοκυθάκια, σε μεγάλα κομμάτια (αν βρεις και κίτρινα) Εκτέλεση 1 Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε την πάστα gochujang, το μιρίν, το σάκε, το ξίδι, το λάδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Βάλε 1 φλ. από το μείγμα στο ψυγείο. 2. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και πρόσθεσε την υπόλοιπη μαρινάδα. Κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα. 3. Βγάλε το κοτόπουλο και άφησέ το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάλ’ το από τη μαρινάδα και αλατοπιπέρωσε. 4. Άλειψε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και την κολοκύθα με λάδι και ψήσ’ τα στο γκριλ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια μετάφερέ τα σε ένα πιάτο, ρίξε αλάτι και πιπέρι και τη μισή μαρινάδα που έμεινε. 5. Ψήσε το κοτόπουλο στο γκριλ αλείφοντάς το μερικές φορές με την υπόλοιπη μαρινάδα. Ψήσε για 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμο, μετάφερέ το σε μια πιατέλα και σέρβιρε με φρέσκα λαχανικά.

Ρεβίθια με ρύζι ολικής αλέσεως

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 35 ΛΕΠΤΑ - ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 Υλικά  2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 φλ. μικρόκοκκο ρύζι για σούσι 1/2 φλ. μαύρο ρύζι 1/4 φλ. κεχρί 1 κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένα 1/2 κ.γ. αλάτι Πιπεριές jalapeño για το σερβίρισμα 1 Σε ένα τηγάνι ρίξε το λάδι, το ρύζι και το κεχρί και ζέστανέ τα σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγείρεψέ τα για περίπου 2 λεπτά. 2 Πρόσθεσε 3 φλ. νερό και τα ρεβίθια. Μόλις πάρει μια βράση, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και συνέχισε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα. Απόσυρέ το από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει για 30 λεπτά. Σέρβιρε, αν θέλεις, με πιπεριές jalapeño.

Κραμπλ από βρόμη, κινόα και 3 είδη berries 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 50 ΛΕΠΤΑ ( ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ) - ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 Για την επικάλυψη 8 κ.σ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο 1¾ φλ. βρόμη 1/2 φλ. αλεύρι κινόα 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη 1½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού 1/4 κ.γ. αλάτι Για τη γέμιση 3 φλ. φράουλες καθαρισμένες 2 φλ. raspberries 3 φλ. blueberries 1/3 φλ. ζάχαρη 2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου 2 κ.γ. χυμός λεμονιού 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1/3 κ.γ. αλάτι Παγωτό βανίλια Εκτέλεση  1 Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC. Άλειψε σε ένα ταψί το βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη βρόμη, το αλεύρι κινόα, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε. 2. Σε ένα άλλο μπολ ρίξε τις φράουλες, τα blueberries, τα raspberries, το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι. 3. Μοίρασε το μείγμα των φρούτων πάνω από το ταψί με το μείγμα της βρόμης. Ψήσε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει. Άφησέ το να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. 4. Σέρβιρε το κραμπλ με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Συνταγή για Reina Pepiada: Η πιο χορταστική σαλάτα από τη Λατινική Αμερική

Aperol Spritz με δαμάσκηνα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10 ΛΕΠΤΑ (ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ Γ ΙΑ ΝΑ ΠΑΓΏΣΕΙ ) Υλικά 2 ώριμα δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια 2 κ.σ. ζάχαρη 2 φλ. Aperol Spritz 1 μπουκάλι Prosecco (750 ml) Πάγος και σόδα για το σερβίρισμα 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες Εκτέλεση  1 Σε ένα μπλέντερ βάλε τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και το Aperol Spritz. Σούρωσε το μείγμα και κράτησε μόνο το χυμό. Άφησε το χυμό στο ψυγείο να κρυώσει σε ένα κλειστό δοχείο για 1 ώρα έως 2 μέρες. 2. Πριν σερβίρεις, πρόσθεσε το Prosecco και ανακάτεψε. Σέρβιρέ το με πάγο και λίγες σταγόνες σόδας. Γάρνιρε με φέτες πορτοκαλιού και δαμάσκηνου.