Κουλουράκια ολικής άλεσης με φιστικοβούτυρο, βρόμη και ελάχιστη ζάχαρη (και λίγη μαρμελάδα!)

Με αλεύρι ολικής, φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα!

Κουλουράκια με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Υλικά για 24 κουλουράκια

  • 1 ½ φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως για γλυκά
  • 1/4 φλιτζ. βρόμη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. φιστικοβούτυρο
  • 1 μέτρια μπανάνα, λιωμένη
  • 1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο ασπράδι αβγού
  • 1/4 φλιτζ. μαρμελάδα βατόμουρο (χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, με ολόκληρα κομμάτια φρούτου)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλεια cookies, μαλακά και μόνο με 55 θερμίδες

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC. Σκέπασε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.

2. Σε μέτριο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη βρόμη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και άφησε το μείγμα στην άκρη.

3. Σε μεγάλο μπολ, ανακάτεψε με ξύλινο κουτάλι ή ηλεκτρικό μίξερ στη μεσαία ταχύτητα το φιστικοβούτυρο, την μπανάνα, τη ζάχαρη και το ασπράδι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι και ανακάτεψε καλά.

4. Πλάσε τα κουλουράκια σε μπαλίτσες διαμέτρου 1,5 εκ., βάλ’ τα στο ταψί, αφήνοντας περίπου 1-2 εκ. κενό ενδιάμεσα και πίεσέ τα στο κέντρο με τον αντίχειρά σου. Γέμισε κάθε γουβίτσα με 1/2 κ.γ. μαρμελάδα. Ψήσ’ τα για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να αρχίσει να κοχλάζει η μαρμελάδα. Άφησέ τα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και μετά βάλ’ τα πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 κουλουράκι): 90 θερμίδες, 3 γραμμ. λιπαρά (0 γραμμ. κορεσμένα), 14 γραμμ. υδατάνθρακες, 3 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 13 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 38 mg νάτριο