Μαγική γεύση με λίγες θερμίδες: Σούπα με καρύδα και καλαμπόκι

Σούπα με καρύδα ή καλύτερα σούπα με καλαμπόκι για να γλυκάνεις την ψυχή σου.

Για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά

4 καλαμπόκια

3/4 φλ. γάλα καρύδας

1 φλ. παγάκια

1/2 κ.γ. σκόνη κάρι με ήπια γεύση

θαλασσινό αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλ. ψητό κοτόπουλο «μαδημένο»

1 ήπια καυτερή κόκκινη πιπεριά, σε πολύ λεπτές φέτες

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ

Εκτέλεση

Βάλε τα καλαμπόκια σε ένα πιάτο που να μπαίνει στα μικροκύματα, σκέπασέ τα με νωπό χαρτί κουζίνας και ψήσε τα σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Ξέπλυνέ τα με παγωμένο νερό και καθάρισε τα «μουστάκια». Κόψε με ένα μαχαίρι τα σπυριά του καλαμποκιού, μαζεύοντας με το μαχαίρι σου τους χυμούς από το κοτσάνι.

Κράτησε στην άκρη 1/4 φλ. σπυριά. Βάλε τα υπόλοιπα μαζί με τους χυμούς τους σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας. Χτύπησέ τα σε δυνατή ταχύτητα, καθαρίζοντας τακτικά τα τοιχώματα του μπολ, μέχρι να γίνει πολύ λείο το μείγμα. Πρόσθεσε τα παγάκια και χτύπησε ξανά τη σούπα μέχρι να λιώσει ο πάγος και να κρυώσει η σούπα. Πρόσθεσε τη σκόνη κάρι και αλατοπίπερο.

Μοίρασε τη σούπα στα μπολ σερβιρίσματος και πρόσθεσε από πάνω το κοτόπουλο, την πιπεριά, τον κόλιανδρο και τα σπυριά του καλαμποκιού.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

243 θερμίδες, 14 γρ. λιπαρά (9,9 γρ. κορεσμένα), 19 mg νάτριο, 2 γρ. φυτικές ίνες, 13 γρ. πρωτεΐνη