Μπάρες αμυγδάλου με σύκο από τον διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

Ιδανικές για πρωινό ή σνακ.

Οι παρακάτω μπάρες αμυγδάλου με σύκο είναι μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό ή το σνακ σνακ σου. Κάθε μερίδα σού δίνει επαρκή ποσότητα θρεπτικών συστατικών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων που θα σου χαρίσουν ενέργεια.

Διάβασε επίσης: Μπάρες ενέργειας με κολοκύθι

Μπάρες αμυγδάλου με σύκο

Για 4 μεγάλες μπάρες (8 μερίδες)

Υλικά 

Για τη ζύμη

  • 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 50 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 30 γρ. μέλι
  • 30 γρ. βούτυρο αμυγδάλου

Για τη γέμιση

  • 8 σύκα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα καλά και τα ψιλοκόβουμε με τη φλούδα. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και μόλις αποκτήσουν την σύσταση μαρμελάδας, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης σε πολυκοπτικό μηχάνημα.

Τοποθετούμε τα 3/4 σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και την πατάμε καλά με τα δάχτυλά για να δημιουργήσουμε μια βάση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε, απλώνουμε τα λιωμένα σύκα, τρίβουμε από πάνω τη ζύμη που περίσσεψε και επαναφέρουμε στο φούρνο στους 170 για περίπου 15 λεπτά ακόμα η μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το crumble. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 4 (ή 8) μακρόστενα κομμάτια.

Διάβασε επίσης: Μπάρες ενέργειας με κουνουπίδι και καρότο