Μπάρες ενέργειας με κουνουπίδι και καρότο: Vegan συνταγή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Έχεις δοκιμάσεις να βάλεις κρυμμένα λαχανικά ακόμα και στις μπάρες σου και να μειώσεις τη ζάχαρη από τα φρούτα;

Μπάρες ενέργειας με κουνουπίδι

Τις περισσότερες φορές, οι μπάρες ενέργειας περιέχουν φρούτα με αποτέλεσμα να είναι υψηλές σε γλυκαιμικό δείκτη. Αν θέλεις να έχεις ένα ακόμα πιο υγιεινό και λιγότερο γλυκό αποτέλεσμα, οι παρακάτω μπάρες με τρία(!) κρυμμένα λαχανικά είναι ο ιδανικό τρόπος να καταναλώσεις λαχανικά από το πρωινό σου ακόμα. Οι μπάρες ενέργειας με κουνουπίδι και καρότο έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι ένα τέλειο γρήγορο πρωινό ή ακόμα και σνακ.

Διάβασε επίσης: Μπάρες ενέργειας με καρότο χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και αυγά

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο πλιγούρι
  • 1/2 φλιτζάνι flakes καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 κούπα καρότο σε φέτες (περίπου 1 μεγάλο καρότο)
  • 1 φλιτζάνι κουνουπίδι κομμένο
  • 1 κούπα σπανάκι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
  • 3/4 φλιτζάνι σκόνη πρωτεΐνης (δες εδώ πώς μπορείς να φτιάξεις μόνη σου)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπα σπόρους κάνναβης
  • 3 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι καθαρού σφενδάμου
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση: 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε ένα μικρό ταψάκι με λάδι καρύδας.
  • Άπλωσε στο ταψάκι το πλιγούρι βρώμης και ψήσε για περίπου 7 λεπτά.
  • Πασπάλισε τα flakes καρύδας ομοιόμορφα στο πλιγούρι και τοποθέτησε ξανά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1 λεπτό. Αφαίρεσε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει. Χαμήλωσε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπλέντερ, ανακάτεψε τα καρότα μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι και άλεσε μέχρι να σπάσει και μοιάζει με ρύζι. Τέλος, πρόσθεσε το σπανάκι και συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να σπάσει σε μικρά κομμάτια.
  • Μετέφερε το μείγμα λαχανικών σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε τη ζάχαρη καρύδας, τη σκόνη πρωτεΐνης, το αλάτι, την κάνναβη και το φρυγανισμένο μείγμα με πλιγούρι και καρύδα. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σε ένα μικρό μπολ για μικροκύματα βάλε το βούτυρο αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι καρύδας. Βάλε τα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
  • Ανακάτεψε τα υγρά συστατικά μαζί μέχρι το βούτυρο αμυγδάλου να είναι ομαλό, και στη συνέχεια πρόσθεσε και τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια ομοιόμορφη υγρή ζύμη.
  • Βάλε το μείγμα σε ένα ταψί και άπλωσέ το ομοιόμορφα.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσει, περίπου 30-35 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθέτησέ το στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
  • Κόψε σε μπάρες.

Διάβασε επίσης: Μπάρες δημητριακών με βρώμη, κανέλα και αποξηραμένα φρούτα

Πηγή συνταγής και photo credits: foodfaithfitness.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i