Μπισκότα με μαύρη σοκολάτα και μαύρη ζάχαρη

Συνταγή για μπισκότα με λίγες θερμίδες, μαύρη ζάχαρη και μαύρη σοκολάτα

Υλικά


12 κουτ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

4 κουτ. σ. κακάο

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουτ. γλ. σόδα

½ κουτ. γλ. αλάτι

2 αυγά

1 ¾ φλιτζ. Μαύρη ζάχαρη

1 βανιλίνη

250 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

  • Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτεις το κακάο, ανακατεύεις και αποσύρεις.

  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.

  • Σε άλλο μπολ χτυπάς με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη.

  • Στο μίγμα αυτό προσθέτεις λίγο λίγο το βούτυρο με το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτεις το αλεύρι.

  • Αδειάζεις στη λαμαρίνα κουταλιές από το μίγμα σε μέγεθος καρυδιού και ψήνεις για 9 έως 12 λεπτά.

  • Όταν τα βγάλεις από το φούρνο, τα αφήνεις πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.