Έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να λιώσεις μόνη στο σπίτι σου σοκολάτα για να βυθίσεις σε αυτήν φράουλες και άλλα φρούτα; Σου προσφέρουμε τον πιο εύκολο τρόπο να το κάνεις στην κουζίνα σου μέσα σε λίγα λεπτά.
Δες και το βίντεο για να καταλάβεις καλύτερα τι πρέπει να κάνεις:
Για να μαλακώσεις τη σοκολάτα:
Αρχικά θα χρειαστεί να ψιλοκόψεις με ένα μεγάλο μαχαίρι περίπου 900γρ. κουβερτούρας και στη συνέχεια θα τοποθετήσεις ένα γυάλινο μπολ επάνω από ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό.
Αφού ρίξεις τα 2/3 της κουβερτούρας στο μπολ, θα αρχίσεις να την ανακατεύεις για να λιώσει σιγά-σιγά, μετρώντας με ένα θερμόμετρο τη θερμοκρασία της, ώστε να είναι κάτω από τους 120°C.
Αφού λιώσει, απομακρύνεις το μπολ από το κατσαρολάκι και προσθέτεις την υπόλοιπη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα επιστρέφεις και πάλι το μπολ επάνω στην κατσαρόλα μέχρι να φτάσει τους 90°C.
Είσαι έτοιμη να βυθίσεις φράουλες, μπανάνες, μπισκότα και πολλές άλλες λιχουδιές στο υπέροχο μπολ της άψογα λιωμένης σοκολάτας σου.