Πιατέλα με πεπόνι, καρπούζι και ελιές Καλαμών

Συνόδευσε το πιάτο αυτό με τρίμμα φέτας ή κατσικίσιο τυρί για ένα ελαφρύ βραδινό.

Πιατέλα με πεπόνι, καρπούζι και ψητές ελιές Καλαμών

ΣΥΝΟΛΙΚΌΣ ΧΡΌΝΟΣ: 1 ΏΡΑ ΚΑΙ 5 ΛΕΠΤΆ ΜΕΡΊΔΕΣ: 8-10

Υλικά

  • 1 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες
  • 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 2 κ.γ. σουμάκ
  • 1/2 πεπόνι τύπου αργίτικο σε φέτες
  • 1/2 πεπόνι στρογγυλό σε φέτες
  • 1/4 μικρό καρπούζι σε φέτες

Εκτέλεση 

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 150ºC. Στέγνωσε τις ελιές με χαρτί κουζίνας και αράδιασέ τες σε μία στρώση σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήσ’ τες μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου για 1 ώρα. Άφησέ τες να κρυώσουν εντελώς.
  2. Άδειασε τις ελιές σε ένα μέτριο μπολ. Με τα δάχτυλά σου σπάσε και τρίψε τις πιο ξερές σε μικρότερα κομμάτια. Ανάμειξε με το σουσάμι και το σουμάκ.
  3. Αράδιασε τα φρούτα σε μια πιατέλα και σέρβιρε πασπαλίζοντας με το μείγμα των ελιών.

Διάβασε επίσης: Μπάρες βερίκοκου από τη Marisa Churchill με 210 θερμίδες Διάβασε επίσης: Τάρτα φράουλας χωρίς γλουτένη και ζάχαρη