Πώς θα φτιάξω παστέλι μόνη μου; Η εύκολη συνταγή με μόνο τρία υλικά

Ένα ιδανικό σνακ για όσο νηστεύουμε.

Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο (steliosparliaros.gr)

Πώς θα φτιάξω παστέλι μόνη μου; Η εύκολη συνταγή με μόνο τρία υλικά

  • 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 400 γρ. σουσάμι
  • Μισό λεμόνι (το ξύσμα)
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά αμύγδαλα. Καλύτερα να είναι καβουρδισμένα.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 125◦C - 130◦C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε χονδρό νάιλον ή κατά προτίμηση σε μία επιφάνεια σιλικόνης. Το καλύπτουμε με άλλο ένα νάιλον ή επιφάνεια σιλικόνης και πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να αποκτήσει πάχος 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.

Συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα με χαλβά

Νηστίσιμα κέικ: 5 συνταγές με κακάο, πορτοκάλι ή μαρμπέ για να δοκιμάσουμε

Νηστίσιμο τσουρέκι (και βίγκαν): Φτιάχνουμε εύκολο, αφράτο και μαστιχωτό τσουρέκι

Πώς θα φτιάξω μόνη μου χαλβά με ταχίνι και 3 ακόμα υλικά χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο