Σαλάτα ταμπουλέ από τη διατροφολόγο Αγγελική Μοράρη

Η διατροφολόγος μας δίνει συνταγή για υπέροχη σαλάτα ταμπουλέ

Σαλάτα Ταμπουλέ

Υλικά:

  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 2 φλ. νερό (το νερό που θα μουλιάσει το πλιγούρι πρέπει να

    είναι καυτό!)

  • 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

1) Μουλιάζετε το πλιγούρι στο νερό μέχρι να το απορροφήσει

όλο.

2) Μεταφέρετε το πλιγούρι σε ένα μπολ, προσθέτετε τα

υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά

Διατροφική Ανάλυση: 330 θερμίδες, 16 γρ. λιπαρά (12,5 γρ. κορεσμένα), 30 mg νάτριο, 7 γρ. φυτικές ίνες, 6 γρ. πρωτεΐνη

Ευχαριστούμε την Αγγελική Κ. Μοράρη Msc

nutritipsbyaggelikimorari.wordpress.com