Σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό: Μια κλασική ιταλική μακαρονάδα

Μια εύκολη συνταγή για εσένα που λατρεύεις τα ζυμαρικά!

Προετοιμασία + Μαγείρεμα: 15΄

Σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό -  Υλικά:

  • 250 γραμμ. σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη

Πένες με σπανάκι στο φούρνο: Νόστιμη μακαρονάδα με 340 θερμίδες μόνο!

Εκτέλεση

Βράσε τα σπαγγέτι σε νερό που κοχλάζει. Σε πλατιά και μεγάλη κατσαρόλα σοτάρισε το μισό από το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε τα ντοματίνια και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλουν υγρά. Στα 5-6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια, σούρωσέ τα και κράτα περίπου 300 ml από το νερό του βρασίματος. Ρίξ' τα στην κατσαρόλα με τα ντοματίνια μαζί με 200 ml από το υγρό που κράτησες. Συνέχισε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι τα σπαγγέτι να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να κοκκινίσουν ελαφρώς. Απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το βασιλικό, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε. Σερβίρισε και πασπάλισε με την παρμεζάνα.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 640 θερμίδες, 39 γραμμ. λιπαρά, 14 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 50 γραμμ. υδατάνθρακες, 33 γραμμ. πρωτεΐνες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες