Συνταγές με λάχανο: Φτιάξε Ινδικό thoren με κόκκινο λάχανο

Μια εύκολη συνταγή της Ινδικής κουζίνας για να φας το κόκκινο λάχανο.

Από τη σεφ Asha Gomez, προσαρμογή από το βιβλίο My Two Souths των Asha Gomez και Martha Hall Foose.

Το σπιτικό ινδικό είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσεις γεύσεις που ήδη γνωρίζεις με διαφορετικούς συνδυασμούς και όλα αυτά φτιαγμένα με εύκολο τρόπο. Παρακάτω θα βρεις ένα ινδικό πιάτο, το thoren με κόκκινο λάχανο, που θα σου χαρίσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς πολύ κόπο.

Διάβασε επίσης: Ιδιότητες και οφέλη του κόκκινου λάχανου για την υγεία σου

Συνταγές με λάχανο: Thoren με κόκκινο λάχανο

Μερίδες: 4 Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καφέ σπόροι μουστάρδας
  • 1 κ.γ. σπόροι κύμινου
  • 10 φρέσκα φύλλα κάρι ή 2 δάφνης
  • 8 φλ. λάχανο κομμένο (1 μικρό)
  • από 1/2 κ.γ. κουρκουμάς και αλάτι
  • 3/4 φλ. νερό
  • 4 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
  • 1 καυτερή πιπεριά χωρίς τους σπόρους και κομμένη 1 φλ. φρέσκια καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τους σπόρους μουστάρδας και ανακάτεψε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Μετά ρίξε το κύμινο, τα φύλλα του κάρι και τσιγάρισε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Πρόσθεσε το λάχανο, τον κουρκουμά και το αλάτι. Συνέχισε το τσιγάρισμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, αλλά να παραμείνει τραγανό. Πρόσθεσε 1/2 φλ. νερό και συνέχισε μέχρι να μαλακώσει περισσότερο το λάχανο και να εξατμιστεί το νερό (Εάν έβαλες δάφνη, βγάλ’ την από το σκεύος).
  2. Στο μεταξύ, χτύπα στο μούλτι το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την καρύδα και το υπόλοιπο 1/4 φλ. νερό ώσπου να σχηματιστεί μια πάστα. Πρόσθεσέ τη στο τηγάνι με το λάχανο και ανακάτεψε καλά. Όταν η πάστα έχει πάει παντού, κατέβασε το σκεύος από τη φωτιά.

Διάβασε επίσης: Ταϊλανδέζικη σούπα με κάρυ, καρύδα και κολοκύθα για να πάρεις μαζί σου