Ταϊλανδέζικη σούπα με κάρυ, καρύδα και κολοκύθα για να πάρεις μαζί σου

Επειδή σερβίρεται κρύα, αυτή η σούπα είναι το ιδανικό μεσημεριανό για το γραφείο.

19.02.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Ταϊλανδέζικη σούπα με κάρυ

Επειδή σερβίρεται κρύα, αυτή η σούπα είναι το ιδανικό μεσημεριανό για το γραφείο. Βάλ’ τη σε ένα βάζο με αεροστεγές κλείσιμο, το μείγμα της καρύδας σε ένα άλλο σκεύος και την πιπεριά με το κόλιαντρο σε σακουλάκι. «Στήσε» το πιάτο σου την ώρα που θέλεις να φας.

Διάβασε επίσης: Γαλλική κρεμμυδόσουπα: Μια διαφορετική χειμερινή σούπα για να δοκιμάσεις τώρα

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά προετοιμασία, 2 ώρες ψυγείο, Μερίδες: 2

Ταϊλανδέζικη σούπα με κάρυ, καρύδα και κολοκύθα – Υλικά:

  • 450 γρ. πουρές κολοκύθας
  • 380 γρ. light γάλα καρύδας
  • 1 φλ. συν 1 κ.σ. νερό
  • 1/4 φλ. φρέσκος χυμός λάιμ
  • 3 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 2 κ.σ. πάστα κόκκινου κάρυ
  • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 2 κ.σ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1 καυτερή πιπεριά σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. φρέσκο κόλιαντρο
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Χτύπησε στο μπλέντερ την κολοκύθα, το γάλα καρύδας, 1 φλ. νερό, 3 κ.σ. χυμό λάιμ, τη σάλτσα ψαριού, την πάστα κάρυ και 1/2 κ.γ. αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 2 ημέρες.
  2. Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε την κρέμα καρύδας με το λάδι, τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, τη 1 κ.σ. νερό και το 1/2 κ.γ. αλάτι μέχρι να ενοποιηθούν.
  3. Μοίρασε τη σούπα σε δύο μπολ. Περίχυσε με το μείγμα της καρύδας και γάρνιρε με την ψιλοκομμένη πιπεριά, το κόλιαντρο και το μαύρο πιπέρι.

Διάβασε επίσης: Σούπα βελουτέ με ρεβίθια: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece