Vegan τηγανίτες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Το vegan site Bosh ετοιμάζει τηγανίτες με βασικό υλικό τη γλυκοπατάτα και σος γουακαμόλε. Δοκίμασε αυτό το vegan, νόστιμο πιάτο.

Υλικά

Υλικά για τις τηγανίτες με γλυκοπατάτα και γκουακαμόλε.

  • 3 γλυκοπατάτες χωρίς τη φλούδα ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλιά πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλιά πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Για το γκουακαμόλε:

  • 2 αβοκάντο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι
  • 10 τοματίνια
  • Αλάτι
  • 1/3 της κούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Βάζεις τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι σε πετσέτα και στραγγίζεις την έξτρα υγρασία.
  • Βάζεις το μείγμα σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις μέχρι να έχεις έναν πηχτό χυλό.
  • Φτιάξε μικρά μπιφτεκάκια με τα χέρια.
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς κελσίου για 12 λεπτά.
  • Όσο ψήνονται οι τηγανίτες, βάζεις τα υλικά του γκουακαμόλε σε μπολ και ανακατεύεις. Πρώτα, θα λιώσεις το αβοκάντο με το λάδι.