Υλικά
Υλικά για τις τηγανίτες με γλυκοπατάτα και γκουακαμόλε.
- 3 γλυκοπατάτες χωρίς τη φλούδα ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλιά πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 κουταλιά πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Για το γκουακαμόλε:
- 2 αβοκάντο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι
- 10 τοματίνια
- Αλάτι
- 1/3 της κούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάζεις τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι σε πετσέτα και στραγγίζεις την έξτρα υγρασία.
- Βάζεις το μείγμα σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις μέχρι να έχεις έναν πηχτό χυλό.
- Φτιάξε μικρά μπιφτεκάκια με τα χέρια.
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς κελσίου για 12 λεπτά.
- Όσο ψήνονται οι τηγανίτες, βάζεις τα υλικά του γκουακαμόλε σε μπολ και ανακατεύεις. Πρώτα, θα λιώσεις το αβοκάντο με το λάδι.