Ωμοφαγικά τρουφάκια φουντουκόπαστας από τη διατροφολόγο

Χωρίς γλουτένη, χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη.

Από την Σταυρούλα Κρίκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, stavroulacooking.com Υλικά για 18 ωμοφαγικά τρουφάκια:

  • 2 φλιτζάνια φουντούκια, ψημένα
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 10-12 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. γάλα της δικής σας επιλογής

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπάλες ενέργειας με σοκολάτα και βρώμη ΧΩΡΙΣ ψήσιμο Οδηγίες:

  1. Εάν χρησιμοποιείς ωμά φουντούκια, ψήστα πρώτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 7-10 λεπτά.
  2. Σε έναν δυνατό πολυκόφτη, άλεσε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σαν ψιλή άμμος.
  3. Πρόσθεσε τους χουρμάδες, τη σκόνη κακάο και το γάλα και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή ζύμης.
  4. Πλάσε τη ζύμη σε περίπου 18 ομοιόμορφα τρουφάκια. Μπορείτε να τα φάτε κατευθείαν ή να τα φυλάξετε στο ψυγείο.

Σημείωση: εάν χρησιμοποιηθεί φυτικό γάλα τότε τα ωμοφαγικά τρουφάκια είναι και vegan.