Ζύμη για πίτσα με βάση τη γλυκοπατάτα: Πώς φτιάχνουμε πίτσα από λαχανικά;

Μια τέλεια βάση πίτσας από γλυκοπατάτα για ένα άκρως υγιεινό αποτέλεσμα.

Η παρακάτω ζύμη για πίτσα με βάση τη γλυκοπατάτα είναι χωρίς γλουτένη, πλούσια σε λαχανικά και θρεπτικά συστατικά αλλά και γεμάτη βιταμίνες: περιέχει βιταμίνη Α, πρωτεΐνη και πολλές φυτικές ίνες, χαρίζοντάς ένα απόλυτα υγιεινό αποτέλεσμα, ειδικότερα αν ολοκληρώσεις την πίτσα σου με υγιεινά υλικά και λαχανικά.

Διάβασε επίσης: Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!

Ζύμη για πίτσα με βάση τη γλυκοπατάτα:

Υλικά 

  • 2 ή 3 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών με βασιλικό, ρίγανη, σκόρδο
  • 1 κ.σ. αλάτι

Για το topping:

  • ½ κούπα σάλτσα πίτσας
  • ½ κούπα μοτσαρέλλα
  • λαχανικά της επιλογής σου

Εκτέλεση:

  •  Καθάρισε τις γλυκοπατάτες και κόψε σε 4 κομμάτια. Βράσε για περίπου είκοσι λεπτά.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και κάνει τις γλυκοπατάτες πουρέ με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα μπολ βάλε 1 κούπα από τον πουρέ πατάτας, το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά και αλάτι και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Βάλε τη ζύμη σε ένα ταψί απλωμένη και ψήσε για 15 με 20 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά σου και ψήσε για ακόμα 3 με 5 λεπτά.

Διάβασε επίσης: Πίτσα με βάση από παντζάρι για να ένα απόλυτα ελαφρύ γεύμα