Πίτσα με βάση από παντζάρι για να ένα απόλυτα ελαφρύ γεύμα

Μια βάση πίτσας φτιαγμένη με λαχανικά μειώνει τις θερμίδες και αυξάνει τα θρεπτικά συστατικά.

29.05.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Πίτσα με βάση από παντζάρι

Για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, χωρίς γαλακτοκομικά, και πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά λόγω της παρουσίας πολλών λαχανικών, η παρακάτω πίτσα με βάση από παντζάρι είναι η τέλεια λύση για το γεύμα σου.

Διάβασε επίσης: Ζύμη πίτσας από κουνουπίδι, light σουφλέ ή πατατάκια και άλλες ιδέες για να τα κάνεις όλα υγιεινά

Πίτσα με βάση από παντζάρι

Υλικά 

Για τη βάση από παντζάρι

  • 1/4 φλιτζάνι πουρέ από ψητό παντζάρι
  • ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κσ. σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Για την πέστο 

  • 1 φλιτζάνι γεμιστό βασιλικό
  • ¼ φλιτζάνι κουκουνάρι (ή καρύδια / αμύγδαλα)
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • ½ κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • ½ θαλασσινό αλάτι και μεγάλη πρέζα πιπεριάς

Toppings

  • Λεπτά κομμένα κολοκυθάκια (1 κίτρινο & 1 πράσινο)
  • Ντοματίνια
  • Vegan παρμεζάνα
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήσε το παντζάρι.
  • Μόλις ψηθεί πολτοποίησέ το σε ένα μπλέντερ.
  • Συνέχισε με τη βάση της πίτσας.  Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το χλιαρό νερό και τη μαγιά και άφησε για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το παντζάρι, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Γύρισε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε για λίγα λεπτά έως ότου η ζύμη είναι ομοιόμορφη. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης πρόσθεσε λίγο επιπλέον αλεύρι.
  • Τοποθέτησέ τη σε ζεστό σημείο για περίπου μία ώρα ή έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Για την πέστο: τοποθέτησε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αφού η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος, αλεύρωσε τη και άπλωσέ τη σε ένα ταψί.
  • Συνέχισε με την πέστο και τα λαχανικά για το topping.
  • Ψήσε για 12-15 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και ολοκλήρωσε με τη vegan παρμεζάνα και τον φρέσκο βασιλικό.

Διάβασε επίσης: Ποια είναι η σωστή μερίδα στα ζυμαρικά και το ρύζι;

Editor's Picks:

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece