Καλωσορίσατε στην εποχή των μίνι προπονήσεων

Οι προπονήσεις ενδυνάμωσης είναι πλέον μικρότερες σε διάρκεια από ποτέ.

Οι πρώτες προπονήσεις του έτους είναι πάντα οι πιο δύσκολες από όπου κι αν το πιάσεις. Ιδρώτας, κακές αναπνοές και πόνος την επόμενη μέρα είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα για τις προπονήσεις μετά από το χριστουγεννιάτικο διάλειμμα. Τώρα, ολοένα και περισσότεροι προπονητές, βγάζουν βίντεο με προπονήσεις μικρής διάρκειας ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσουν την καταπόνηση για τους αθλητές τους. Και εμείς εξηγούμε τι ακριβώς είναι οι μίνι-προπονήσεις. 

Μίνι Προπονήσεις λοιπόν

Ένας αυξανόμενος όγκος δεδομένων από πρόσφατες έρευνες υποδεικνύει ότι οι μικρότερες προπονήσεις που διαρκούν 10 λεπτά ή λιγότερο έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία, τα οποία έχουν υποτιμηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature διερεύνησε τα θετικά των μίνι προπονήσεων σε τακτική βάση. 

Για όποιον δίνει προτεραιότητα στη μακροζωία έναντι των κοιλιακών στο γυμναστήριο, τα ευρήματα είναι συναρπαστικά. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 25.241 άτομα που ήταν 61,8 ετών κατά μέσο όρο και χαρακτηρίζονταν ως μη ασκούμενοι, αλλά συμμετείχαν σε "ανεξερεύνητα μοτίβα κίνησης, όπως σύντομες εκρήξεις έντονης σωματικής δραστηριότητας στον τρόπο ζωής (ακόμη και το ανεβοκατέβασμα των σκαλιών, ή η κηπουρική μπαίνουν σε αυτήν την κατηγορία) και διαπίστωσαν μερικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα. 

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr