Πέντε ασκήσεις από το Θιβέτ για αιώνια νεότητα

Οι 5 θιβετιανές ασκήσεις που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι και να δείχνεις στα καλύτερά σου για πολύ καιρό ακόμα.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά κατά κάποιον τρόπο όντως υπάρχει η πηγή της νεότητας και δεν είναι άλλη από μία ιεροτελεστία που αποτελείται από πέντε θιβετιανές ασκήσεις γιόγκα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, για να αισθάνεσαι και να δείχνεις πιο νέος είναι να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Στην ουσία, πρόκειται περί μίας αρχαίας πρακτικής με ιστορία δυόμιση χιλιετιών που έγινε γνωστή στον δυτικό κόσμο στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ενώ πιστεύεται ότι είναι εκείνη που διασφαλίζει τη μακροβιότητα των κατοίκων του Θιβέτ.

Πώς θα εκτελέσεις τις ασκήσεις και τι οφέλη θα δεις

Οι ασκήσεις βασίζονται στη χρήση της ενέργειας του σώματος, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση των λειτουργιών του και γι' αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό το να εκτελούνται με τη σωστή σειρά. Θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τους πόνους στους συνδέσμους, θα βελτιώσουν τη δύναμη, τον μυικό συντονισμό και την κυκλοφορία του αίματός σου, θα μειώσουν το άγχος και θα σε κάνουν να κοιμάσαι καλύτερα, ενώ θα αισθάνεσαι περισσότερη ενέργεια και θα δείχνεις νεότερος.

Οι θιβετιανές ασκήσεις

Οι μοναχοί στο Θιβέτ εκτελούν τις ασκήσεις που ακολουθούν 21 φορές την ημέρα αλλά εσύ μπορείς να ξεκινήσεις με 3 και να νιώσεις ήδη τα οφέλη τους. Προετοιμάσου ότι με το να κάνεις τόσες φορές την ημέρα το ίδιο πράγμα και μέχρι τουλάχιστον να μπεις στο θιβετιανό mood, μπορεί να σου φανούν βαρετές. Επίσης, μη φανταστείς ότι εκτελώντας τις θα μείνεις νέος για πάντα, το γήρας είναι αναπόφευκτο. Παρόλα αυτά, θα αισθάνεσαι στα καλύτερά σου για περισσότερα χρόνια. 

Δες τη συνέχεια στο esquire.com.gr