"Γυμνάζομαι όμως νιώθω ότι δεν έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα": Τι απαντά η fitness trainer;

Αυτό είναι το τρικ για να δεις πραγματικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την expert.

Συμβαίνει πολλές φορές, είναι γεγονός. Πάνω στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος, να αποκτήσουμε μύες ή γενικά να μεταμορφώσουμε το σώμα μας, νιώθουμε ότι δεν έχουμε την εξέλιξη που θα θέλαμε και ότι έχουμε "κολλήσει". Μάλιστα, κάποιες φορές αποτελεί και έναν βασικό λόγο που απογοητευόμαστε παντελώς και τα παρατάμε στη μέση της προσπάθειας. 

Το μεγάλο αυτό θέμα δε θα μπορούσε να μην απασχολεί τον κόσμο του fitness. Τι απάντηση δίνει η youtuber και καθηγήτρια yoga, Shona Vertue, μέσα από ένα post της στον λογαριασμό της στο Instagram; Ποια είναι η μικρή αλλαγή που πρέπει να κάνεις για να δεις όντως τα πραγματικά αποτελέσματα; Όπως η ίδια αναφέρει, η αλλαγή αυτή έχει να κάνει περισσότερο με το mindset σου και όχι τόσο με την καθαυτή προσπάθεια. Δες παρακάτω το κείμενό της και θα καταλάβεις:

"Τι θα γινόταν αν αρχίζαμε να σκεφτόμαστε τις "μεταμορφώσεις" με όρους χρόνων και όχι εβδομάδων; Πώς αυτό θα άλλαζε τις προσδοκίες (και ίσως να αποτρέψει τις απογοητεύσεις) σχετικά με τις σωματικές σου προσπάθειες; 

Ως κλάδος νομίζω ότι σε παραπλανήσαμε. Η τοποθέτηση ενός πολύ γυμνασμένου αθλητικού σώματος στο εξώφυλλο ενός προγράμματος με τίτλο "4 εβδομάδες", ακόμη και όταν γνωρίζουμε ότι το άτομο προπονείται όλη του τη ζωή, μας κάνει να συσχετίσουμε αυτό το σώμα με το χρονικό πλαίσιο των 4 εβδομάδων. Και όταν δεν επιτυγχάνουμε την ίδια εμφάνιση στο χρονικό πλαίσιο των 4 εβδομάδων, υποθέτουμε ότι φταίει είτε το πρόγραμμα είτε οι προσωπικές μας ελλείψεις. 

Αυτό στη συνέχεια έχει αντίκτυπο και βρίσκουμε τους εαυτούς μας είτε να μεταπηδάμε (ακολουθούμε προγράμματα χωρίς να τηρούμε τη συνέπεια που απαιτείται για την επίτευξη αποτελεσμάτων) είτε απλώς να αισθανόμαστε ξεφουσκωμένοι και να τα παρατάμε εντελώς. 

Θα ήθελα πολύ να αρχίσεις να σκέφτεσαι τις προπονητικές σου προσπάθειες με όρους χρόνων. Κάνεις ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων; Τέλεια, θα δεις τη σταδιακή πρόοδο, ενώ μπορείς στην πορεία σου να γιορτάζεις μικρές νίκες και στόχους, εκτός από πολύ σημαντικές αλλαγές της εμφάνισης. Ας το σκεφτούμε με όρους χρόνων".