Πώς να προσθέσεις την άσκηση στην πολυάσχολη καθημερινότητά σου

Τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να αντιληφθείς ολοκληρωτικά το νόημα της σωματικής δραστηριότητας.

Την Δευτέρα έχεις πολύ δουλειά στο γραφείο, την Τρίτη πρέπει να τακτοποιήσεις κάποιες εκκρεμότητες του σπιτιού, την Τετάρτη προγραμμάτισες μαθήματα Ισπανικών, την Πέμπτη θα επισκεφτείς τους γονείς σου και την Παρασκευή επιτέλους κανόνισες happy hour με την παρέα. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου περιέχει τα πάντα εκτός από τα βασικά: χρόνο για τον εαυτό σου και χρόνο για τις προπονήσεις σου.

Διάβασε επίσης: Επηρεάζουν τα αρνητικά συναισθήματα την αύξηση βάρους;

Παρόλο που οι ασχολίες αυτές συνδέονται στενά, καθώς η μια αλληλοσυμπληρώνει την άλλη, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στη σωματική, όσο και στην πνευματική σου υγεία, πολλές φορές αφήνεις έξω από το πολυάσχολο πρόγραμμα σου και τις δύο. Η συνήθεια αυτή σε απομακρύνει όλο και περισσότερο από την ευεξία που σου χαρίζει η σωματική δραστηριότητα, αλλά και την ευκαιρία να φροντίσεις πραγματικά τον εαυτό σου. Πώς, λοιπόν, μπορείς να αλλάξεις την τρέχουσα κατάσταση, θέτοντας την άσκηση στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων σου; Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα:

Επαναπροσδιόρισε στο μυαλό σου την έννοια της άσκησης

Είναι εντελώς ασύμφορο να αντιμετωπίζεις τη σωματική δραστηριότητα ως τρόπο για να φτάσεις σε συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς και όχι ως μέσο ενίσχυσης της ψυχικής σου υγείας, της προσωπικότητας σου και της συνολικής εικόνας σου ως άνθρωπος. Αν και η πρακτική των περισσότερων ασκήσεων μοιάζει κουραστική και εξαντλητική, το αποτέλεσμα που απολαμβάνεις ξεκουράζει μυαλό και σώμα από πόνους και ενοχλήσεις. Μάλιστα, η τακτική άσκηση βελτιώνει τον σύγχρονο τρόπο ζωής, προσφέροντας ηρεμία και υγεία.

Συμπεριέλαβε την άσκηση στο πρόγραμμα σου

Και τήρησέ το με συνέπεια, όπως και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου. Σημείωσε στο ημερολόγιο σου τι προγράμματα θα ακολουθήσεις μέσα στην εβδομάδα και ποιες ασκήσεις τελικά ικανοποίησαν τελικά τις απαιτήσεις σου. Κρατώντας σημειώσεις παραμένεις ενημερωμένη για την πρόοδο σου, ενώ σου δίνουν κίνητρο να συνεχίσεις δυναμικά.

Περπάτα αντί να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μεταφοράς

Μπορείς να γυμναστείς κυριολεκτικά παντού, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση. Πηγαίνοντας το πρωί στη δουλειά με τα μέσα μεταφοράς, άφησε το λεωφορείο δύο – τρεις στάσεις πριν από τη δική σου και συνέχισε την υπόλοιπη διαδρομή με τα πόδια. Προσθέτοντας λίγα λεπτά έως μισή ώρα αερόβιας γυμναστικής στην καθημερινότητα σου, σύντομα θα παρατηρήσεις μεγάλη αλλαγή στον εαυτό σου.

Γυμναστική με φίλους

Συνδύασε την κοινωνική σου ζωή με την άθληση. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο στην αρχή, όμως πείθοντας τα αγαπημένα σου πρόσωπα να ακολουθήσουν έναν πιο ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής, με βάση τη γυμναστική, θα σε ευγνωμονούν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Πήγαινε για τρέξιμο με τις κολλητές ή γυμναστήριο με κάποιον συνάδελφο. Έτσι και φτάνεις πιο κοντά στην υλοποιήσει των fitness στόχων σου και έρχεσαι πιο κοντά με τους ανθρώπους γύρω σου.