Halle Berry: Το μυστικό της καλλίγραμμης και δυνατής σιλουέτας της στα 56

Ένας συνδυασμός από fitness tips, διατροφής αλλά και άσκησης, είναι το κλειδί για την διατήρηση σωματικής και πνευματικής ευεξίας.

Χωρίς αμφιβολία, η Halle Berry ανήκει μεταξύ των σταρ του Hollywood που φροντίζουν ουσιαστικά για την υγεία του σώματός τους και δεν μένουν απλώς στην όψη της εικόνας του. Η παραπάνω τακτική άλλωστε είναι το μυστικό που την έχει βοηθήσει να διατηρεί σε άψογη κατάσταση την σιλουέτα της καθώς βαδίζει στην έκτη δεκαετία της ζωής της, απολαμβάνοντας στο έπακρο τα οφέλη των συστηματικών προπονήσεων αλλά και της διατροφής που ακολουθεί.

Τόσο μέσα από τους ρόλους της στην μεγάλη οθόνη, όσο και από τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, η καταξιωμένη ηθοποιός φαίνεται πως διατηρεί ένα δυνατό και υγιές σώμα κυρίως λόγω των επιλογών της στον τρόπο ζωής που φροντίζει να ακολουθεί πιστά. Συχνά μάλιστα μοιράζεται συμβουλές και tips με τους διαδικτυακούς της φίλους και θαυμαστές στα social media, παρέχοντας συνεχώς κίνητρο για περισσότερη άσκηση και ισορροπημένη διατροφή. Ποιες είναι όμως οι συνήθειες που έχει υιοθετήσει και την βοηθούν να παραμένει σε άριστη φυσική κατάσταση;

Προπονείται σκληρά μόνο όταν οι ρόλοι το απαιτούν

Για το εμβληματικό ρόλο στην ταινία "Bruised", η Halle Berry χρειάστηκε να αναβαθμίσει την fitness ρουτίνα της προσθέτοντας διάφορες πρακτικές πολεμικών τεχνών, όπως βραζιλιάνικο jiu-jitsu, judo, muay thai, taekwondo και kickboxing. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η ίδια σε συνέντευξη της στο παρελθόν, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, οι προπονήσεις της εμπλουτίστηκαν επίσης με την άρση βαρών, τα οποία συχνά ξεπερνούσαν τα 20 κιλά. Η ηθοποιός έπρεπε να τονώσει προσεκτικά και συστηματικά τους μύες του σώματος της, με το αποτέλεσμα να είναι απλά εντυπωσιακό. Μετά το πέρας των "απαιτητικών" ρόλων επιστρέφει σταδιακά στην φυσιολογική ροή των προπονήσεων της.

Ασκείται ακόμα και όταν δεν το "απαιτούν" οι ρόλοι της

Η λαμπερή σταρ ακολουθεί ένα πρόγραμμα προπονήσεων πέντε με έξι φορές την εβδομάδα, αφήνοντας πάντοτε ελεύθερη την Κυριακή για ξεκούραση. Συνήθως επιλέγει μερικά σετ με βάρη, squats, πλειομετρικές και cardio ασκήσεις, άλματα, σανίδα, push – ups και ροκανίσματα για τους κοιλιακούς.

Γυμνάζεται ακολουθώντας τις ανάγκες του σώματος της και όχι ενάντια σε αυτές

Το σώμα καθημερινά αντιμετωπίζει διαφορετικές ανάγκες. Άλλοτε είναι πιο δυνατό και άλλοτε ικανό να δεχτεί πιο ήπιας μορφής ασκήσεις. Η Berry αναγνωρίζοντας την σημασία να ακούμε τις ανάγκες του σώματος μας, προσαρμόζει τις προπονήσεις της πάντοτε ακολουθώντας αυτές, ενώ ποτέ δεν πιέζει τον εαυτό της να εκτελέσει μεγαλύτερες από τις αντοχές της ασκήσεις.

Προσαρμόζει την διατροφή της ανάλογα με τις ανάγκες του σώματος της

Από την στιγμή που διαγνώστηκε με διαβήτη όταν ήταν 19 ετών, η Halle ακολουθεί μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες για να βοηθήσει στη διαχείριση των μεταβαλλόμενων επιπέδων στο αίμα. Έτσι, το πρωί επιλέγει να καταναλώνει έναν καφέ, όπως επίσης και ένα smoothie πρωτεΐνης ενισχυμένο με κολλαγόνο. Το μεσημεριανό της συνήθως περιλαμβάνει μια μπριζόλα αρνιού ή rib eye σε συνδυασμό με λαχανάκια Βρυξελλών, πράσινα φασόλια, σπανάκι, παντζάρια ή κουνουπίδι. Για δείπνο επιλέγει μια σαλάτα με άφθονη πρωτεΐνη.

Δες επίσης: Kate Hudson: Η γυμναστική που επιλέγει για να τονισμένα και καλλίγραμμα πόδια