Αυτή είναι η άσκηση που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να χάσεις κιλά

Όταν έχεις σκοπό να χάσεις βάρος, τότε πρέπει να δημιουργήσεις μία στοχευμένη ρουτίνα γυμναστικής που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον σκοπό σου.

Όταν έχεις σκοπό να χάσεις κιλά, τότε πρέπει να δημιουργήσεις μία στοχευμένη ρουτίνα γυμναστικής που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον σκοπό σου. Δεν είναι όλες οι ασκήσεις κατάλληλες για απώλεια κιλών, οπότε θα πρέπει να υιοθετήσεις αυτές που θα συμβάλλουν αισθητά στη μείωση του λίπους.

Στην αναζήτηση για αυτές τις ασκήσεις γυμναστικής, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη άσκηση που είναι η πλέον ακατάλληλη για απώλεια κιλών. Και όχι μόνο δεν βοηθάει στον επιθυμητό στόχο, αλλά είναι και από τις πιο δημοφιλής κατά την επίσκεψη στο γυμναστήριο.

Διάβασε επίσης: Βαθιά καθίσματα για γλουτούς: Το πρόγραμμα 30 ημερών για να δεις αποτέλεσμα

Αυτή είναι η άσκηση που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να χάσεις κιλά

istock
istock

Το ελλειπτικό δε σου επιτρέπει να βρεις αντίσταση, γεγονός που δεν ενθαρρύνει την καύση, και συνεπώς την απώλεια κιλών. Γενικά, εάν κάνεις μόνο cardio δεν πρόκειται να χάσεις βάρος. Πρέπει να ακολουθείς έναν συνδυασμό cardio και ενδυνάμωσης για να δεις πραγματικά αποτελέσματα.

Αντί να χάνεις χρόνο στο ελλειπτικό, προτίμησε την άσκηση της κωπηλασίας. Η κωπηλατική άσκηση στο γυμναστήριο σε βοηθά να επιτύχεις μεγαλύτερη αντίσταση και ένταση, ενώ ανεβάζει τον καρδιακό σου ρυθμό. Η αντίσταση σε μια άσκηση ενθαρρύνει την καύση και σε κρατάει σε ένταση σε όλη την διάρκεια της γυμναστικής.

Σε αντίθεση με το ελλειπτικό, η κωπηλατική άσκηση προσφέρει και cardio και δύναμη, Επιπλέον, η κωπηλατική προσφέρει ένα πλήρες εύρος κίνησης στους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους, ενώ το ελλειπτικό όχι.

Διάβασε επίσης: Γυμναστική με λάστιχα αντιστάσεων: Γιατί πρέπει να τη δοκιμάσεις