Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

άρσεις θανάτου βρίσκονται πλέον ανάμεσα στις δημοφιλέστερες ασκήσεις γυμναστικής και ολοένα και περισσότεροι γυμναστές την προσθέτουν στο πρόγραμμά τους, ασχέτως του σπορ που απασχολεί τον αθλούμενο. Είναι άσκηση που συνήθως αφορά τους γλουτούς, τους γοφούς και την πλάτη, αλλά μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, καθώς η άρση θανάτου ωφελεί την ευελιξία και τη σταθερότητά μας. 

Συνολικά, πολλές μυϊκές ομάδες εργάζονται όταν εκτελούμε τις άρσεις θανάτου. Ενώ η ποσότητα πίεσης που ασκείται σε κάθε μυϊκή ομάδα διαφέρει ανάλογα με την παραλλαγή που επιλέγουμε, οι μύες που χρησιμοποιούνται συνήθως αφορούν τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς, τους οπίσθιους μηριαίους, τους γοφούς, τον πυρήνα και τους μύες της σπονδυλικής στήλης. Παρακάτω θα διαβάσεις για τα 7 οφέλη των άρσεων θανάτου στη ρουτίνα μας. 

Αυξάνουν την οστική πυκνότητα

Η προπόνηση αντίστασης μπορεί να προστατεύσει από την απώλεια της οστικής πυκνότητας. Η αύξηση της οστικής πυκνότητας παρατηρείται καλύτερα στις περιοχές που στοχεύει η προπόνηση, οι οποίες συχνότερα είναι τα πόδια και οι γοφοί.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr