Προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο: Τα tips της Κάτιας Ζυγούλη

Μυστικά για μια οργανωμένη και ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα.

Η "back to school" εποχή δεν είναι εύκολη υπόθεση για μια μαμά. Παρόλο που βαδίζουμε στα μέσα του φθινοπώρου, τα παιδιά (γιατί όχι και οι μεγάλοι;) χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο προσαρμογής για την νέα σεζόν. Και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πίσω από αυτά κρύβονται οι σούπερ γονείς, που προσπαθούν – κυριολεκτικά - με όλες τις δυνάμεις τους να τα επαναφέρουν στην σχολική πραγματικότητα, να τα οργανώσουν αλλά και να τους εξασφαλίσουν μια ήρεμη και ευχάριστη καθημερινότητα.

Από το τι θα φάνε για πρωινό και κολατσιό, μέχρι το πώς θα διαβάσουν τα μαθήματα τους, οι έγνοιες και τα άγχη μιας μαμάς είναι σίγουρα πολλά περισσότερα από όσα χωράει ο ανθρώπινος νους. Ακριβώς αυτό έχει διαπιστώσει και η Κάτια Ζυγούλη, η οποία για να προσφέρει συμπαράσταση σε κάθε μαμά εκεί έξω, δημιούργησε στο κανάλι της στο YouTube ένα βίντεο εφ’όλης της ύλης για την επιστροφή στην καθημερινή ρουτίνα. Γνωρίζοντας πόσο αγχωτικά μπορούν να γίνουν τα πρωινά με τέσσερα παιδιά, όσο αναφορά την προετοιμασία για το σχολείο, φροντίζει να κάνει έξυπνες και πρακτικές επιλογές ώστε να κερδίζει μερικά πολύτιμα λεπτά τόσο μαζί τους, όσο και με τον εαυτό της. Το σημαντικότερο tip για εκείνη είναι να προετοιμάζει τα γεύματα των παιδιών από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μπορούν να απολαύσουν το επόμενο πρωί όλοι μαζί πρωινό στο τραπέζι. Βέβαια η "απόλαυση" αυτή, για μια μαμά συνοδεύεται πάντα και από μερικές ακόμα ασχολίες, όπως ο έλεγχος της σχολικής τσάντας κ.α.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα χρήσιμα και πρακτικά tips που δίνει η Κάτια Ζυγούλη για την προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο. Στην συνέχεια ακολουθούν μερικά ακόμα μυστικά για την δημιουργία και οργάνωση καθημερινού πλάνου με τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και μέθοδοι ώστε το παιδί να διαβάζει τα μαθήματα του με την κατάλληλη βοήθεια.

Δες το βίντεο εδώ:

Διάβασε επίσης: 

Το πρωινό της Κάτιας Ζυγούλη (& οι συνταγές)!