Πώς να κόψεις το λάχανο σαν επαγγελματίας – Το μυστικό tip της σεφ

Η πιο έξυπνη τεχνική για τέλειες λεπτές φέτες λάχανου, μόνο με μαχαίρι, χωρίς μαντολίνο.

Το λάχανο μπορεί πολλές φορές να το προσπερνάς στο μανάβη, αλλά στην πραγματικότητα είναι θησαυρός για τον οργανισμό σου. Είναι γεμάτο βιταμίνες C και K, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που βοηθούν στην αποτοξίνωση, στη ρύθμιση του εντέρου και στη φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου. Επιπλέον, χάρη στις φυτοχημικές του ενώσεις, συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών, στην υγεία του δέρματος και στη σωστή λειτουργία του ήπατος. Και το καλύτερο; Μπορείς να το απολαύσεις με άπειρους τρόπους, ωμό, ψητό, σε σαλάτες, σε σούπες ή ακόμη και σε ρολάκια με ρύζι ή κιμά.

Ένα από τα πιο δυνατά πλεονεκτήματα του λάχανου είναι ότι σε "κρατάει" χορτάτη χωρίς θερμίδες, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για όποια θέλει να τρέφεται πιο ελαφριά ή να διατηρήσει το βάρος της. Ταυτόχρονα, βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου, στην καλή πέψη και στη μείωση της κατακράτησης υγρών. Ειδικά το μωβ λάχανο, με τα έντονα χρώματά του, είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες -ουσίες που υποστηρίζουν την υγεία του εγκεφάλου και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, όσο πιο συχνά το εντάσσεις στη διατροφή σου, τόσο περισσότερο φροντίζεις το σώμα και το μυαλό σου με έναν απλό, καθημερινό τρόπο.

Το εύκολο tip για να κόψεις το λάχανο

Κι επειδή ξέρω ότι το λάχανο μπορεί να σε παιδέψει λίγο στο κόψιμο, ειδικά αν θέλεις πολύ λεπτές φετούλες για σαλάτα ή coleslaw, η σεφ δίνει το πιο έξυπνο και απλό tip:

1) Ξεκίνα κόβοντας το λάχανο στη μέση, και έπειτα κάνε ένα τριγωνικό κόψιμο στο εσωτερικό του, για να αφαιρέσεις το σκληρό μέρος του πυρήνα

2) Από εκεί και πέρα, βγάζεις λίγη λίγη κάθε στρώση φύλλων, τις απλώνεις σε μια επίπεδη επιφάνεια (σαν να ισιώνεις ένα χαρτί) και με ένα καλό μαχαίρι αρχίζεις να τις κόβεις πολύ λεπτά, σχεδόν σαν να "ξυρίζεις" το λάχανο.

Έτσι, δεν χρειάζεσαι μαντολίνο, δεν κινδυνεύεις να κοπείς και έχεις πανέμορφες, λεπτές φετούλες σε χρόνο μηδέν! Είναι απίστευτο πόσο πιο εύκολη γίνεται η προετοιμασία - και πόσο πιο "επαγγελματικό" δείχνει το πιάτο σου με αυτή την απλή τεχνική.

Διάβασε επίσης:

Ξινολάχανο: Το πιο υποτιμημένο φυσικό "φάρμακο" για το έντερο - Γιατί πρέπει να το καταναλώνεις συχνά;

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Λάχανο + λεμόνι: Ο τέλειος χυμός για φυσική αποτοξίνωση και αδυνάτισμα