Overnight Hair Masks: Πώς θα αποκτήσεις μεταξένια, ενυδατωμένα μαλλιά ενώ κοιμάσαι

Καμία αναμονή στο ντουζ με βρεγμένα μαλλιά, οι night masks θα σε "σώσουν".

Η ιστορία γνωστή σε όλες μας: Έξω κάνει κρύο, εσύ είσαι πολύ κουρασμένη και το μόνο που θες είναι να χωθείς στο κρεβάτι σου - ή να κάτσεις μπροστά στο καλοριφέρ/σόμπα/κλιματιστικό για να ζεσταθείς. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που δεν θες είναι να περιμένεις με βρεγμένα μαλλιά μετά το ντουζ για να δράσει η hair mask.

Δες επίσης: Beauty Sleep: Τα pillow mists που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς ανενόχλητη

Γιατί οι περισσότερες μάσκες μαλλιών εφαρμόζονται μετά το σαμπουάν ή/και το conditioner, με τις οδηγίες να προτείνουν να τις αφήνουμε να δράσουν σε βρεγμένα μαλλιά από 20 έως 30᾽. Φυσικά, όταν κρυώνεις, και πολύ περισσότερο όταν βιάζεσαι να κοιμηθείς και να τελειώνεις με το θέμα "μαλλιά-στέγνωμα-φορμάρισμα κλπ", αυτό το μισάωρο φαντάζει αιώνας. Ούτε λόγος φυσικά να κάτσεις στο ντουζ μισή ώρα παραπάνω για να περιμένεις τη μάσκα να κάνει τη δουλειά της.

Η λύση; Οι overnight hair masks. Πρόκειται για μάσκες που εφαρμόζεις σε στεγνά μαλλιά, λίγο πριν κοιμηθείς, φοράς το ειδικό σουφάκι που υπάρχει στη συσκευασία τους και τις αφήνεις να δράσουν σε αυτά καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας. Μέσα σε 7-8 ώρες η μάσκα ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την τρίχα χωρίς να τίθεται κανένα θέμα αναμονής. Κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλωστε, τα μαλλιά μπορούν πιο εύκολα να αναστρέψουν την καταπόνηση που έχουν υποστεί μέσα στην ημέρα, απορροφώντας καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων περιποίησής. Με λίγα λόγια, αποκτάς τέλεια, απαλά μαλλιά ενώ... κοιμάσαι.

Φυσικά, όταν ξυπνήσεις πρέπει να την ξεβγάλεις με χλιαρό, άφθονο νερό και να στεγνώσεις καλά τα μαλλιά σου αν πρόκειται να βγεις. Με μία μάσκα την εβδομάδα πάντως, τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν.

Δες επίσης: Μήπως το δέρμα σου είναι ξηρό και ξεφλουδίζει από το κρύο; Δες τι μπορείς να κάνεις

Δες παρακάτω ποιες είναι οι αγαπημένες μας:

Nutritive 8H Magic Night Hair Serum, Kérastase
Εμπλουτισμένος με εκχύλισμα Ίριδας και έναν συνδυασμό 5 βιταμινών –συμπεριλαμβανομένης και της Βιταμίνης Ε–, ο ορός διεισδύει βαθιά στην τρίχα και κατά τη διάρκεια 8 ωρών απορροφάται 100% αποκαθιστώντας τα επίπεδα θρέψης των μαλλιών. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.
Overnight hair mask Cream mask and cap (coconut), Sephora Collection
Kρεμώδη μάσκα για εφαρμογή το βράδυ και ένα σκουφάκι για να καλύψεις  τα μαλλιά και να αφήσεις τη μάσκα να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πλούσια σε λιπαρά οξέα, διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες που θρέφουν τα ξηρά μαλλιά.
Overnight hair mask Cream mask and cap (mango), Sephora Collection
Το βούτυρο μάνγκο προέρχεται από τον πυρήνα του φρούτου. Θρέφει και επανορθώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα.
Overnight hair mask Cream mask and cap (dragonfruit), Sephora Collection
Προστατευτική μάσκα για βαμμένα μαλλιά.
Overnight hair mask Cream mask and cap (aloe vera), Sephora Collection
Διαθέτει ιδανικές θρεπτικές ιδιότητες για την αναδόμηση των απείθαρχων μαλλιών με στόχο τη μείωση του φριζαρίσματος.
No.0 Intensive Bond Building Hair Treatment, Olaplex
Θεραπεία, εμπνευσμένη από επαγγελματίες, που περιποιείται τα μαλλιά χαρίζοντάς τους βαθιά αναδόμηση, ενισχύοντας τους δεσμούς, δυναμώνοντας και προστατεύοντας την ακεραιότητα της τρίχας.