Beauty Sleep: Τα pillow mists που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς ανενόχλητη

Γιατί ένας πολύωρος ύπνος έχει ως αποτέλεσμα μια λαμπερή, υγιή επιδερμίδα.

Πρωινό ξύπνημα iStock

Πιθανόν να έχεις ακούσει τον όρο "Beauty Sleep", που έχει γίνει μόδα τελευταία και στον χώρο της ομορφιάς. Ο εν λόγω όρος δεν αναφέρεται τυχαία στον ύπνο, μιας και είναι εξαιρετικά ωφέλιμος όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και για μια ξεκούραστη και φρέσκια επιδερμίδα. Μάλιστα, ένας πολύωρος και ανενόχλητος ύπνος δρα πολλές φορές τόσο ευεργετικά που μπορεί να αντικαταστήσει και την ακριβότερη κρέμα.

Παρ' όλα αυτά, ξέρουμε πόσο ενοχλητική μπορεί να γίνει η αϋπνία που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Για όποιον λόγο κι αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς το ίδιο: Ξυπνάς ταλαιπωρημένη, με μαύρους κύκλους και πρήξιμο στα μάτια, αλλά και με μια όψη που μόνο λαμπερή και νεανική δεν είναι.

Αν δεν πρόκειται για κάποιο οργανικό πρόβλημα (και για το οποίο σε προτρέπουμε να συμβουλευτείς τον γιατρό που εμπιστεύεσαι), έχουμε τη λύση που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς.

Δες επίσης: Η μικρή (και θαυματουργή) κίνηση που θα σε απαλλάξει από το ενοχλητικό πρήξιμο στα μάτια

Εκτός από ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή ρόφημα που μπορείς να πιεις πριν πέσεις για ύπνο, υπάρχει ένα μαγικό προϊόν που μπορεί να σε κάνει να κοιμηθείς σχεδόν αμέσως. Πρόκειται για τα pillow sprays ή mists, που βασικά είναι αυτό που λέει η ονομασία τους: Sprays βασισμένα σε νερό που είναι εμπλουτισμένα με διάφορα αιθέρια έλαια και που ψεκάζεις στο μαξιλάρι και τα σεντόνια σου λίγο πριν κοιμηθείς.

Στην ουσία, τα συγκεκριμένα sprays χρησιμοποιούν τα αρώματα των ελαίων για να προκαλέσουν την παραγωγή της μελατονίνης στο σώμα, μια ουσία που χαλαρώνει τις αισθήσεις και προάγει έναν πιο ήσυχο και εύκολο ύπνο. Δεν είναι τυχαίο που ορισμένες μυρωδιές, όπως αυτή της λεβάντας, θεωρούνται πολύ χαλαρωτικές.

Δες επίσης: Οι 6 συνήθειες των γυναικών με τέλειο δέρμα

Το αγαπημένο μας είναι το Love Sleep Pillow Spray από This Works που θα βρεις στα Sephora. H αισθησιακή μυρωδιά από ylang-ylang, πατσουλί και λιβάνι συντελεί σε έναν καλύτερο ύπνο.

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι ένα face mist με την αγαπημένη σου μυρωδιά. Δοκίμασε το Dream-y Mist της Pixi που θα βρεις επίσης στα Sephora, ένα σπρέι πολλαπλών χρήσεων εμπλουτισμένο με φυσικά αρωματικά εκχυλίσματα από λεβάντα και γιασεμί, γνωστά για τις καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητές τους. Το συγκεκριμένο μπορείς να το εντάξεις και στη βραδινή skincare ρουτίνα σου ως το τελευταίο βήμα μετά την κρέμα νύχτας για ενυδάτωση και αναζωογόνηση.

 

 

 

 

 

Προσπάθησε να κοιμάσαι καθημερινά 7-8 ώρες και θα δεις άμεσα αποτέλεσματα τόσο στο πρόσωπο όσο και στην περιοχή των ματιών σου (αν αντιμετωπίζεις θέματα με μαύρους κύκλους ή σακούλες).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i